Šport
5036 ogledov

Bolj kot Slovenci jih skrbi prevoz do Pariza!

Poljska odbojka Stožice Twitter
V poljski športni javnosti temperatura narašča pred nocojšnjo tekmo polfinala evropskega prvenstva.

Mediji na Poljskem so si bolj ali manj enotni, da so svetovni prvaki na letošnjem evropskem prvenstvu pokazali izjemno igro, zato na tekmo z gostiteljico Slovenijo gledajo z veliko mero samozavesti.

Vital Heynen Smela napoved Šport Poljski selektor: "Ne vem, če je Slovenija ekipa za finale ..."

Poljaki so se do polfinala prebili s sedmimi zmagami zapovrstjo, doslej pa so nasprotnikom oddali le en niz. Čeprav poljski mediji poudarjajo, da bo vzdušje v dvorani Stožice precej drugačno, kot je bilo na Nizozemskem, kjer je rdeče-bela falanga igrala vse tekme do zdaj, se tekmečevega "navijaškega dopinga" ne bojijo.

Tako dnevnik Fakt24 izpostavlja izjavo trenerja Poljakov Vitala Heynena, da se je poljska izbrana vrsta s sovražno nastrojeno dvorano izvrstno soočila že na lanskoletnem SP v Italiji. Takrat so sicer za uvrstitev v polfinale proti domači izbrani vrsti potrebovali le en dobljen niz. Tega so osvojili takoj na začetku tekme, na koncu pa dvoboj izgubili z 2:3 v nizih.

Poljska na tem EP igra vrhunsko odbojko, poudarja tudi časnik Gazeta Wyborcza. Navaja besede nemškega kapetana Lukasa Kampaja po porazu s Poljsko v četrtfinalu, ki je dejal, da je Poljska trenutno neustavljiva. A ob tem Wyborcza priznava, da je Slovenija precej bolj nevarna za poljsko izbrano vrsto, kot se zdi na papirju. Četudi je Poljska v mednarodnem merilu dosegla več in velikokrat vzela mero Sloveniji na mednarodnih tekmovanjih, nazadnje na olimpijskih kvalifikacijah, je na EP v zadnjem času bolj uspešna Slovenija.

Po pisanju športnega portala sport.pl se tudi slovenski mediji zavedajo moči poljske reprezentance. Čeprav je vzdušje v slovenski športni javnosti optimistično, mediji niso spregledali dosežkov tekmecev Slovenije, piše portal, in citira besede Dnevnika, da je statistika rdeče-belih na tem prvenstvu "zastrašujoča".

Medtem pa so tudi poljski mediji posvetili nekaj pozornosti najboljšim slovenskim igralcem. Fakt24 je v rubriki, posvečeni najboljšim igralcem v obeh ekipah, tako objavil krajši portret slovenskega kapetana Tineta Urnauta, na nosilni fotografiji pa je slikan med ribolovom.

odbojka EP Turčija - Slovenija Evforija Šport Odlična novica za vse, ki ste ostali brez vstopnice za polfinale

Poljski mediji pa se v zadnjih urah pred tekmo precej ukvarjajo še s prevozom reprezentance na tekme za medalje v Parizu. Rdeče-beli so zaradi odpovedi letov slovenskega prevoznika Adria Airways pred polfinalom za nekaj ur obtičala v Amsterdamu, od koder so pozneje poleteli z vladnim letalom.

Za prevoz do Pariza pa je po njihovih navedbah bil načrtovan čarterski polet z Adrio, tako da se znova odpira vprašanje prevoza na naslednjo tekmo.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.