Šport
140 ogledov

"Poljaki niso nekaj strašnega"

odbojkarska reprezentanca Slovenije Saša Despot
Eden najbolj izkušenih slovenskih odbojkarskih reprezentantov vlogo favorita prepušča Poljakom.

Za slovenske odbojkarje bo današnji večer izjemno pomemben. Imajo priložnost, da se po štirih letih spet uvrstijo v finale evropskega prvenstva, na zadnji tekmi v Ljubljani pa upajo tudi na čim glasnejšo spodbudo v polnih Stožicah. Alen Pajenk je prepričan, da Poljsko v polfinalu EP lahko premagajo.

Vital Heynen Smela napoved Šport Poljski selektor: "Ne vem, če je Slovenija ekipa za finale ..."

Po tekmi z Rusijo so imeli slovenski igralci teoretično prost dan, a premor med tekmami so izkoristili predvsem za počitek in zdravniško rehabilitacijo. Pajenk pravi, da pravega prostega dneva med EP sploh še ni bilo.

"Prostega dneva skorajda ni že od začetka evropskega prvenstva. Treba se je čim bolj odklopiti, si odpočiti, delati terapije in se pripraviti na naslednjega tekmeca," je o dnevu brez tekme dejal Pajenk.

Tekma z Rusijo je bila fantastična, v Sloveniji je sprožila navijaško mrzlico, a Pajenk pred Poljsko umirja strasti. "Mogoče je bila za koga evforična, za nas pa je bila tekma, ki smo jo morali dobiti in na to smo tudi šli. Gremo proti cilju, ki smo si ga zadali, to je čisti vrh. Če hočeš priti na vrh, moraš premagati prav vse. Dve oviri smo preskočili. Zdaj nas čakajo Poljaki, z njimi se da igrati, niso nekaj strašnega. S polnimi Stožicami nam to lahko uspe."

odbojka EP Turčija - Slovenija Evforija Šport Odlična novica za vse, ki ste ostali brez vstopnice za polfinale

S poljsko igro se ne obremenjuje preveč, pravi, da bo pomembno, kako bodo igrali sami: "Predvsem je pomembna naša igra. Analize so in bodo, da čim bolj olajšamo delo sebi. A tako kot proti vsem: dober servis, potem pa z blokom in obrambo."

Nazadnje sta ti ekipi igrali avgusta na olimpijskih kvalifikacijah v Gdansku. Pajenk pravi, da teh tekem ni mogoče primerjati, ker po dveh nizih za Poljsko ni imela več tekmovalnega pomena. "Ne da se primerjati, tam so Poljaki igrali na dva dobljena niza, potem so ugasnili. Pri nas pa tudi ni bilo naboja. Zdaj bo boj za kolajno in tekma bo drugačna kot tista na Poljskem."

Sicer pa ima v nedavni zgodovini prednost Slovenija, saj je dobila dve tekmi na zadnjih dveh EP. Toda zgodovina naj ostane tam, pravi Pajenk. "Ne gledamo, kdo je favorit. Pustimo to vlogo njim, naj bodo favoriti oni. To, kar je bilo na zadnjih dveh EP, smo že pozabili. Seveda so lepi spomini, a ne smemo razmišljati o tem, danes lahko premaga vsak vsakega."

Za konec je pozval še navijače, naj še zadnjič v Ljubljani pripravijo peklensko vzdušje in ponesejo svoje odbojkarje. "Upamo, da bo čim več naših navijačev. To daje dodatno energijo, ki jo res potrebujemo. Predvsem zdaj, ko gre za odličja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.