Šport
934 ogledov

Izredno stanje na slovenskih turističnih agencijah

Slovenija - Poljska Anže Petkovšek Zmaga slovenske odbojkarske reprezentance nad Poljsko v polfinalni tekmi evropskega prvenstva.
Številni slovenski navijači si želijo v nedeljo ogledati finale slovenskih odbojkarjev. "Že od šestih zjutraj dvigujemo telefone."

Propad britanske turistične agencije Thomas Cook in težave slovenskega letalskega prevoznika Adrie Airways so neposredno prizadele tudi slovenske navijače, ki si želijo to nedeljo v živo ogledati finale slovenskih odbojkarjev v Parizu. Slovenske turistične agencije mrzlično iščejo načine, kako slovenske navijače pripeljati do francoske prestolnice. Možnosti za enodnevne čarterske lete z Brnika so majhne, zato se slovenski ljubitelji športa obračajo tudi k drugim možnostim.

Najbolj aktualna in finančno vzdržna je pot z avtobusom. Cene pri slovenskih turističnih agencijah - uradna Odbojkarske zveze Slovenije je Palma - se gibljejo pod 200 evrov brez vštete vstopnice, ki za slovenski sektor v tretji kategoriji stane 70 evrov.

"Pri nas od zaključka polfinale tekme vladajo izredne razmere. V četrtek oziroma petek smo bili na voljo do enih zjutraj, danes pa sodelavci dvigujejo telefone enega za drugim že od šeste ure zjutraj. Trenutno imamo prodanih preko 500 aranžmajev, glede na povpraševanje jih bomo tisoč presegli zelo kmalu, zna se pa zgoditi, da jih bo na koncu okoli dva tisoč," je povedala predstavnica Palme Nena Kraševec Mišič.

Slovenija - Poljska Poljaki besni Šport "Slovenija 'nima šans' v finalu, sodnik nas je oškodoval."

Prvi proti Parizu že popoldne

Palma bo prve skupine navijačev na pot pospremila danes zvečer. Z avtobusi bodo krenili iz Celja, Kranja in Ljubljane. Zbirno mesto v prestolnici je parkirišče na Dolgem mestu, predviden odhod pa ob 19. uri. Dve uri prej bo z Brnika poletelo tudi njihovo prvo letalo.

Palma ima v ceno aranžmaja že všteto vstopnico za finale, ki bo v nedeljo ob 17.30. Za avtobus je to 269 evrov, za letalo pa se cene začnejo pri 739 evrih.

EP v odbojki 2019, polfinale Slovenija - Poljska | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Letala iz Zagreba že zasedena

Sloveniji najbližji mednarodni letališči, ki imata direktne povezave s Parizom, sta v Benetkah in na Dunaju. Z mestom ljubezni je sicer povezan tudi Zagreb, a sta oba leta od tam že zasedena. Iz Benetk v Pariz dnevno poleti šest letal, podobno tudi z Dunaja. Na obeh lokacijah je še nekaj prostih sedežev, vendar so cene zaradi povpraševanja skokovito narasle. Če so bile te pred nekaj dnevi okoli 100 evrov, se zdaj že približujejo vsoti 350 evrov.

Pričakujejo več kot 4000 slovenskih navijačev

Po izkušnjah s košarkarsko mrzlico leta 2017 in po predvidevanjih enega od najbolj izkušenih turističnih delavcev na področju športnih potovanj Jureta Uranjeka iz Kompasa bo končno število Slovencev v Parizu precej višje od pričakovanj agencij.

"Pred finalom eurobasketa smo računali, da bo v Turčijo prišlo okoli 4000, morda 5000 Slovencev. Odziv pa je bil presenetljivo višji; mediji ste poročali, da je bilo v dvorani Sinan Erdem 7000 Slovencev. Če upoštevamo, da je Pariz precej bližje in da do tam praktično ni državnih mej, lahko pričakujemo na finalu tudi preko 4000 slovenskih grl," je dejal Jure Uranjek.

Od Ljubljane do Pariza je 1240 kilometrov (do Istanbula jih je 1515). Z avtomobilom ob upoštevanju omejitev hitrosti to pomeni točno 12 ur vožnje, cena v eno smer z vključenimi cestninami, gorivom in vinjetami pa je 183 evrov.

EP v odbojki 2019, polfinale Slovenija - Poljska Fotogalerija Šport Ste bili tudi vi del spektakla na tribunah?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.