Šport
3729 ogledov

Slovenci so lahko prvi, ki bi jim to uspelo v 21. stoletju

Slovenija - Poljska Anže Petkovšek Zmaga slovenske odbojkarske reprezentance nad Poljsko v polfinalni tekmi evropskega prvenstva.
Slovenski športniki lahko pridejo do fantastičnega dosežka.

Slovenski odbojkarji bi z zmago v pariškem finalu, tekmeca bodo dobili po večerni tekmi med Francijo in Srbijo, poskrbeli za izjemen dosežek slovenskega športa. Slovenija bi namreč postala prva država po letu 1999, ki bi združila evropsko reprezentančno lovoriko v košarki in odbojki. Nazadnje je takšen podvig uspel Italiji pred dvema desetletjema, ki je sicer oba naslova osvojila v istem letu.

"Vseskozi smo verjeli vase. Čaka nas še ena stopnička. V Pariz gremo po zlato," je po polfinalni zmagi nad Poljsko dejal Alen Pajenk, to, da si slovenski odbojkarji želijo narediti še korak dlje kot leta 2015 pa je potrdil tudi Dejan Vinčić: "Nismo si želeli brona, nočemo srebra, saj ga že imamo, v Pariz gremo po zlato medaljo."

Slovenija - Poljska Poljska joče! Šport Prekl... Slovenci, že spet! Slovenija - Poljska Slovenija slavi! Šport A kdo pri nas dela, ali pa so vsi samo prvaki?

Zanimivo je sicer dejstvo, da tako kot košarkarjem naslov evropskih prvakov ni zadoščal za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, tako tudi zlato odličje v Parizu četi Alberta Giulianija ne prinaša uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu, ki bodo na sporedu naslednje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice