Šport
6616 ogledov

Srbski mediji: "Maščevanje je sladko!"

Epa
Srbija se veseli tretjega naslova evropskega prvaka.

Srbska odbojkarska reprezentanca je v finalu evropskega prvenstva v Parizu premagala slovensko izbrano vrsto s 3:1 v nizih (-19, 16, 18, 20) in še tretjič v zgodovini pokorila staro celino (2001, 2011, 2019).

Tekmo so sicer bolje začeli Slovenci, ki so uvodni niz dobili s šestimi točkami razlike, nato pa v nadaljevanju niso več uspeli resneje ogroziti varovancev Slobodana Kovača, sicer nekdanjega selektorja slovenske reprezentance.

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca srebro EP v odbojki Pariz Veliki finale Šport Sanje so se končale s srebrno medaljo. Hvala, junaki!

Za srbske športnike, navijače in novinarje je naslov evropskega prvaka pomenil obliž na rano po porazu v finalu EuroBasketa leta 2017 v Istanbulu, kjer se je ob koncu smejalo slovenskim košarkarjem.

Če so si Srbi takrat lastili oba najboljša slovenska košarkarja, Gorana Dragića in Luko Dončića, in poraz opravičevali z izmišljotinami, češ da motor slovenske ekipe predstavljajo srbski igralci, so jim bili tovrstni izgovori tokrat odveč, čeprav so pred finalom že pripravljali tener na primeru Dejana Vinčiča.

Slovenija - Poljska Napoved maščevanja Šport Srbi že provocirajo Slovence: "Koliko Srbov imate tokrat v ekipi?"

Tokrat se je s srebrom morala zadovoljiti Slovenija, kar si je glede na prikazano v finalu tudi zaslužila. Srbi so bili boljši nasprotnik, temu pač težko oporekamo.

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca EP v odbojki finale Bercy Pariz V slogi je moč Šport Toliko nas je kot prebivalcev Varšave, toda zbirka odličij se polni ...

Zmago srbske reprezentance so z navdušenjem pospremili tudi tamkajšnji mediji. "Srbija je šampion Evrope. Odbojkarji ponovili uspeh odbojkaric! Orli povozili Slovence in maščevali košarkarje," prispevek naslavlja srbski Kurir, v članku pa dodaja: "To je bilo sladko maščevanje Srbije za poraz v finalu EuroBasketa pred dvema letoma."

Slovenija slovenska odbojkarska rerpezentanca srebro EP v odbojki navijači Tvitosfera Šport Pokloni dežujejo, čestitali tudi Poljaki

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Kurir je sicer edini vidnejši medij, ki se je v samem naslovu obregnil ob naše košarkase. "Srbija je šampion Evrope," so kratko in jedrnato zapisali na spletnem portalu B92.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Srbija je odbojkarska država. Kovačeva četa razbila Slovenijo in postala šampion Evrope," so bili za odtenek konkretnejši pri Telegrafu.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Srbija, odbojkarska država," je naslov evropskega prvaka pospremila nacionalna Radiotelevizija Srbije (RTS). 

jožef jerovšek Tvitosfera Šport Tako o odbojki modruje Jože Jerovšek

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Srbija, močna si. Odbojkarjem evropsko zlato," pa so zapisali na spletnem portalu Mondo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Srbija je evropski prvak. Modra rapsodija! Odbojkarji pokorili staro celino," pa so se veselili novinarji Blica.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 7
  • franc09 12:06 30.september 2019.

    Ali ni bil tale Kovač trener Slo reprezentance, v prejšnjem obdobju, potem pa prestopil? Vse, kar je videl pri naših, je uporabil proti. Plus to, da so naši imeli precej težje naprotnike, kjer so morali razkriti vsa karte. Srbi so ...prikaži več lahko proti ostalim igrali z rezervo in bili bolj spočiti. Cel sistem je bil napeljan k temu, da Francozi pridejo do finala.

  • Avatar Žare Dolenc
    zare 11:31 30.september 2019.

    Srbska reprezentanca je zasluženo zmagala, njihova himna pa je napol slovenska. Uglasbil jo je Davorin Jenko davnega leta 1872.

  • primoz22 08:50 30.september 2019.

    popušil.smo ko pičke kaj je?? popuš kubanke