Šport
2378 ogledov

"Po prvem nizu smo razpadli"

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca EP 2019 srebro Epa
Srebrni slovenski odbojkarji so s še vročimi glavami skušali analizirati poraz proti Srbiji.

Po zmagovitem polfinalu v Stožicah proti Poljski so apetiti Slovenije močno narasli, a Srbija je bila v finalu evropskega prvenstva premočna in je prišla do zanesljive zmage (1:3) in prve zlate medalje z EP po letu 2011.

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca srebro EP v odbojki Pariz Veliki finale Šport Sanje so se končale s srebrno medaljo. Hvala, junaki!

Po odličnem prvem nizu so Slovenci popustili, Srbi pa so z odlično obrambo in dobrim servisom prišli na evropski prestol.

V slovenskem taboru je bilo po obračunu prisotnega veliko razočaranja, toda obenem so bili igralci ponosni na doseženo v preteklih tednih.

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca EP v odbojki finale Bercy Pariz V slogi je moč Šport Toliko nas je kot prebivalcev Varšave, toda zbirka odličij se polni ...

"Razočaranje je veliko, a ne glede na vse smo naredili zelo veliko za slovensko odbojko. Treba je pogledati s pozitivne strani, da smo veliko naredili za popularnost odbojke. Da nas je toliko ljudi prišlo gledat in podpirat v Pariz ... bili smo absolutno pozitivno presenečeni. Danes smo po prvem nizu morda ostali brez energije, potem pa je tisto v naši igri, ko moramo biti stalni v 'side outu'. To nam ni uspelo, odcepili so se za nekaj točk in potem so lažje igrali proti nam. To je bila največja razlika danes," je po izgubljenem finalu za STA pojasnil kapetan Slovenije Tine Urnaut.

EP v odbojki 2019, polfinale Slovenija - Poljska Komentar Šport Odbojkarji so carji, a nekaj je vseeno narobe

"Žal nam ni uspelo želeno. Pustili smo, da nas Srbija nadigra in osvoji evropsko prvenstvo. Težko je oceniti, zakaj ni šlo. Morda je zmanjkalo energije, težko rečem karkoli. Srbija je imela zelo dobro blok obrambo in zaključevala 'breake', potem je začela verjeti po izgubljenem prvem nizu in prišla do zmage. Slovenija je ponosna na to srebrno medaljo. To, kar smo pokazali v Stožicah, je bilo res fantastično. Zahvaljujem se vsakemu navijaču, ki je dal za nas glas in srce," je razloge za poraz iskal Klemen Čebulj.

"Razočaranje je veliko. Vsa Slovenija je ponosna na medaljo, a mi smo napadali vrh. Leta 2015 je srebro sijalo kot zlato, tole žal sije kot srebro. Po prvem nizu, ko smo odigrali odlično, smo razpadli, dovolili smo jim, da so prevzeli vodenje igre in so nas premagali. Nismo zaključevali žog, ko smo imeli idealen sprejem, potem so se sprostili na servisih, dobili naslednje tri nize. Nekaj upanja je še bilo, a spet napaka, dve preveč in na žalost izgubljena tekma," je srečanju strnil Dejan Vinčić. 

"Oni so ekipno odigrali bolje od prvega niza naprej, mi pa smo jim to dovolili. Ni bilo nekega zloma, oni so začeli igrati svojo igro, mi pa se v našo nismo vrnili, da bi jim lahko pretili. Zdaj iskati razloge za poraz je nepomembno, enkrat ti gre, drugič ne. Konec koncev, kolajna je tukaj. Ni razočaranje, kolajna je, igrali smo tri fantastične tekme in zrušili svetovne in evropske prvake. Moramo se zavedati, kakšno pot smo imeli," je sklenil Alen Pajenk.

jožef jerovšek Tvitosfera Šport Tako o odbojki modruje Jože Jerovšek
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice