Šport
2959 ogledov

Ob omembi tega se je slovenski selektor lahko zgolj nasmejal

Slovenija - Rusija Anže Petkovšek
Za Slovence srebro ne obstaja!

Odštevanja je konec, danes je dan za slovenske odbojkarje in dan, ko se lahko zapišejo v slovensko športno zgodovino. Ob 17.30 bodo v Parizu začeli finalno tekmo, drugo na evropskih prvenstvih. Po letu 2015 lahko ponovijo srebrni dosežek, toda v slovenskem taboru razmišljajo samo o zlatu.

EP v odbojki Finale EP Šport "Navijači, vi navijajte, mi pa bomo zmagali!"
Slovenija - Poljska Na poti Šport Slovenci osvajajo Pariz, izbran tudi navijaški trg

Kako zelo so Slovenci osredotočeni na to in na misel, da srebro ni tisto, po kar so prišli v Pariz, kažejo njihove napovedi pred tekmo. Vsi zatrjujejo, da, čeprav so v finalu EP in so na poti do njega premagali tudi svetovne prvake Poljake in evropske prvake Ruse, niso naredili še nič. Šele zlato bi pomenilo izpolnitev sanj in tudi izpolnitev najbolj drznih napovedi pred začetkom prvenstva.

Med tistimi, ki finale pričakujejo mirno in sproščeno, je eden ključnih mož v ekipi Jani Kovačič: "Da, želel sem si Srbijo v finalu, ker je to nekakšen 'balkanski' obračun. Proti Francozom še nismo zmagali, razen na trening tekmi. A zdaj bi premagali tudi njih, če bi bili na drugi strani, ker imamo tako močno samozavest in ambicije. Moramo pa začeti hrabro, razmišljati samo o vsaki točki posebej, ne prehitevati."

Slovenija - Poljska | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Oni so ekipa, ki pritiska s servisi. Tudi Rusi in Poljaki so znani po tem, da imajo dober servis. Mi pa smo jih na teh tekmah ustavili in tudi jutri je lahko tako. Imeli smo težje tekme kot Srbi in mislim, da smo bolje pripravljeni," napoveduje Kovačič.

Slovenija - Poljska Napoved maščevanja Šport Srbi že provocirajo Slovence: "Koliko Srbov imate tokrat v ekipi?"

Selektor Srbije Slobodan Kovač Slovence dobro pozna, saj je nekoč vodil prav njih. A to ne sme biti srbska prednost, pravi slovenski libero. "On nas verjetno najbolje pozna od vseh tukaj. A mi se ne bomo obremenjevali s tem, ne bomo pripravljali posebne taktike. Ne bomo gledali na to, koliko nas njihov trener pozna," se poznavanja selektorja Kovača ne boji libero Kovačič.

Slobodan Kovač | Avtor: Epa Epa

Slovenski selektor Alberto Guiliani pa se tudi po zadnjem odprtem treningu v soboto ni izneveril samemu sebi. Bil je dobre volje, nasmejan, niti sledu o kakšni napetosti ali nervozi pred pomembno tekmo.

"Moj sistem dela očitno pomaga fantom. Vsak trener ima svoj sistem, kako dela. Moji fantje se izboljšujejo iz tekme v tekmo, dobro so se osredotočili na pomembne stvari in znajo potegniti bistvo. To je moj slog, rad imam smeh in šale, ne pa preveč pritiska. Bolje, da smo v dobrih odnosih v štirih mesecih, ko smo skupaj, kot pa da se skregamo," je o kemiji in sodelovanju v ekipi dejal Giuiliani.

Aleksandar Atanasijević EP v odbojki Šport Srbi pred finalom: Slovenci, pazite se!

Ko je iskal prednosti finalnega tekmeca, je izpostavil predvsem eno: "Srbija ima sijajen blok. Tako kot Rusija je najboljša v bloku, te fante poznamo, imajo sijajne igralce. Atanasijević lahko spreminja zgodovino igre, a mi moramo igrati odlično, ko imamo žogo na naši strani."

Pravi, da zdaj ni pomembno razmišljati o tem, ali bi imel za tekmeca raje Francijo. "Rad igram proti ekipi, ki si je zaslužila finale. Razlika v polfinalu je bila začetek petega niza, ko je Francija začela izjemno slabo. Sicer sta ekipi zelo skupaj, težko bi se odločil, kdo je boljši."

Slovenija - Rusija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Teoretično je imela Slovenija dan počitka več, ker je prejšnjo tekmo igrala v četrtek, Srbija pa je že dlje časa v Parizu in je že odigrala eno tekmo v Bercyju. A se je Giuliani le nasmejal ob izrazu prost dan.

"O kakšnem prostem dnevu ali počitku ne moremo govoriti, saj smo bili na potovanju. Po tej plati nismo bili v prednosti. Imamo samo eno tekmo tukaj, a o tem ne razmišljamo. Razmišljamo samo o tehniki, taktiki in o finalu," je napoved pred današnjo tekmo končal italijanski strateg na slovenski klopi.

EP v odbojki 2019, polfinale Slovenija - Poljska "Vse razen Slovencev!" Šport Tako je minil večer v varšavskem lokalu ob zmagi Slovencev Slovenija - Poljska Poljaki besni Šport "Slovenija 'nima šans' v finalu, sodnik nas je oškodoval."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice