Šport
49674 ogledov

Srbi o "sramotni" potezi slovenskega selektorja

Epa
Selektor slovenske reprezentance je po mnenju srbskih kolegov ravnal nešportno in nekorektno.

Srbski odbojkarji so si v pariški dvorani Bercy na račun Slovenije priigrali naslov evropskega prvaka s 3:1 v nizih. Varovanci Slobodana Kovača so četrti niz dobili z izidom 25:20, po zadnji odigrani točki pa je njihovo slavje za trenutek pokvarila odločitev slovenskega selektorja Alberta Giulianija.

EP v odbojki 2019, polfinale Slovenija - Poljska Komentar Šport Odbojkarji so carji, a nekaj je vseeno narobe

Pri izidu 24:20 je na servisno črto stopil stopil kapetan srbske reprezentance Nemanja Petrić. Njegov začetni udarec je bil dovolj močan in prodoren, da je žoga ostala na slovenski strani, s tem pa je bil jasen tudi zmagovalec obračuna.

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca EP 2019 srebro Odmevi Šport "Po prvem nizu smo razpadli"

Srbi so pričeli slaviti, a je njihovo rajanje za trenutek prekinil "challenge" Giulianija, ki je želel preveriti, ali je Petrić pri servisu morda naredil prestop. Videoanaliza je pokazala, da o prestopu ni bilo ne duha ne sluha, saj je bil srbski kapetan daleč za črto.

 | Avtor: Epa Epa

Italijan na slovenski klopi naj bi to dobro vedel, so prepričani srbski novinarji, podobnega mnenja pa je bil tudi komentator prenosa na Kanalu A, ki je ob tem dejal: "Še malce taktike, jasno."

Obliž na rano Šport Srbski mediji: "Maščevanje je sladko!"

Srbski mediji so vse skupaj označili za sramotno potezo. "Italijan se ni mogel sprijazniti z epilogom tekme. Sramotni 'challenge' na zadnjo točko. Zgrešil je za cel meter. Nešportno," so zapisali.

Slovenija slovenska odbojkarska rerpezentanca srebro EP v odbojki navijači Tvitosfera Šport Pokloni dežujejo, čestitali tudi Poljaki

Od 5:40:

Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca EP v odbojki finale Bercy Pariz V slogi je moč Šport Toliko nas je kot prebivalcev Varšave, toda zbirka odličij se polni ... Slovenija slovenska odbojkarska reprezentanca srebro EP v odbojki Pariz Veliki finale Šport Sanje so se končale s srebrno medaljo. Hvala, junaki!
Komentarjev 5
  • jakec1575 14:14 30.september 2019.

    nam je skodilo dejatvo, da je bil srbski trener do jan 2019 slovenski trener. pozna vsakega igralca do obisti, pozna ucinek vsake kombinacije igralcev. Zato je obramba srbov in bloki bila tako dobra. Tudi ce bi igrali najbolje, vprasanje, ce ...prikaži več bi zmagali. Srbi so imeli izrazito prednost v poznavanju nasprotnikov. Vseeno zelo odlicno 2 mesto. premagali smo hebene Poljake. Stroj za mletje. :)

  • ak 10:19 30.september 2019.

    ah Srbi... Še v zmagi zagrenjeni...

  • Mušnica 09:47 30.september 2019.

    Dejte, dejte, nič jim ni škodilo :-))