Šport > Košarka
3645 ogledov

Dončić prehitel LeBrona in Kidda, Porzingis se prebuja

luka dončić
1/7
Epa
Zvezdnika Dallasa sta skupaj dosegla ka 66 točk, 23 skokov in 10 podaj (vse Dončić), vendar nista mogla preprečiti zmage New York Knicks z izidom 106:102.

Odlični slovenski košarkar Luka Dončić je dosegel nov trojni dvojček in prišel do strelskega rekorda v severnoameriški košarkarski ligi NBA, a to vseeno ni preprečilo tretjega domačega poraza Dallasa v letošnji sezoni.

Luka Dončić Kaj posluša Luka? Šport Luka Dončić šokiral Američane s svojo glasbeno "playlisto"

Ekipa New York Knicks je bila boljša s 106:102, Dončić pa je zabeležil že svoj četrti trojni dvojček v sezoni. Tokrat je na parketu preživel dobrih 35 minut in dosegel 38 točk, 14 skokov in 10 podaj ob 50-odstotnem metu iz igre (13/26) in 27-odstotnem metu za tri točke (3/11), nezgrešljiv pa je bil s črte za proste mete (9/9 - 100%).

Edina negativna plat Dončićeve rekordne predstave je bilo veliko število izgubljenih žog, zapravil jih je kar osem. Tekmo je končal z negativnim indeksom -5.

Slovenec je na tekmi dosegel osebni strelski rekord (38). Prav tako je postal rekorder po številu trojnih dvojčkov z najmanj 30 doseženimi točkami pred dopolnjenim 21. letom starosti. Na večni lestvici je prehitel LeBrona Jamesa. Znova se je zapisal tudi v zgodovino Dallas Mavericks, saj je postal novi rekorder po številu trojnih dvojčkov z najmanj 20 doseženimi točkami, prehitel je Jasona Kidda.

luka dončić Zvezdnik Šport Sporočilo Dončiću: Mi čefu... govorimo slovensk

Latvijec Kristaps Porzingis je nekdanjemu moštvu dal 28 točk, a z Dončićem, nista imela veliko pomoči soigralcev, tako da je New York prišel do šele druge zmage v sezoni. Center Dallas je dodal še devet skokov in pet blokad. Najboljši strelec gostov iz New Yorka je bil Marcus Morris, ki je dal 29 točk, kar je njegov najboljši letošnji strelski učinek.

Košakrarji Dallasa so tokrat odigrali slabo v obrambi, saj so gostje zadeli kar 50 odstotkov metov za tri točke (14/28), prav tako pa so prepričljivo dobili skok (56>47). Svetla točka je bila nedvomno dobra igra Porzingisa, ki je pred dnevi dejal, da ni povsem zadovoljen z doprinosom v Dallasu. "Tokrat sem se dobro počutil. Poskusil sem se sprostiti in metati dobre žoge. Igral sem agresivno in sproščeno, kar se je izkazalo za dober pristop. Na zadnjih nekaj tekmah sem preveč razmišljal, kar vodi v slabe odločitve," je povedal Latvijec.

Dallas je pretežni del tekme lovil zaostanek, a je v zadnji četrtini vendarle povedel z 88:87. Moštvi sta bili nato poravnani pri izidu 92:92, a so gostje uprizorili serijo 9:0, po kateri si domači niso več opomogli. Približali so se sicer na štiri točke razlike, a je Julius Randle pol minute pred koncem zadel oba prosta meta za vodstvo New Yorka s 105:99. Tim Hardaway Jr. je s trojko znižal na 102:105, nakar so Knicks zgrešili oba prosta meta. Dallasu se je s tem ponudila priložnost za izenačenje, a je Dončić zgrešil met z ogromne razdalje. Newyorčani so dodali še eno točko za končnih 106:102.



Poleg Dončića in Porzingisa je samo še Hardaway zbral dvomestno število točk (14), medtem ko so "pomagači" Dorian Finney-Smith, Courtney Lee in Dwight Powell tokrat prispevali le tri, dve oziroma eno točko.

Teksačani so po osmih tekmah pri petih zmaga in treh porazih, kar jih uvršča na osmo mesto zahodne konference. Zdaj jih čakajo tri zaporedna gostovanja (v Memphisu, Bostonu in New York), prvo že v noči na nedeljo.

Luka Dončić in Nikola Jokić Ni ga izučilo Šport Enkrat že požrl besede o Dončiću, zdaj spet govori neumnosti

Z odličnimi predstavami pa v letošnji sezoni nadaljuje moštvo Los Angeles Lakers. Za sedmo zmago so tokrat doma s 95:80 premagali Miami Heat, za katerega je nekdanji slovenski kapetan Goran Dragić v 34 minutah dosegel 19 točk, sedem podaj in šest skokov. 

Slovenski organizator igre je zadel 44-odstotkov metov iz igre (7/16), 43-odstotkov metov za tri točke (3/7) in oba prosta meta (2/2). Tekmo je končal z negativnim indeksom -3. Najboljši strelec Miamija je bil Jimmy Butler z 22 točkami, šestimi skoki in tremi podajami.

Pri zmagovalcih sta blestela Lebron James s 25 točkami, štirimi skoki in šestimi podajami ter Anthony Davis s 26 točkami, osmimi skoki in sedmimi podajami. Davis je zadel kar 65-odstotkov metov iz igre (11/17), James pa je imel izjemno mirno roko na črti za tri točke, kjer je bil 57-odstotno uspešen (4/7).

Miami je po devetih tekmah pri šestih zmagah in treh porazih, kar ga uvršča na tretje mesto vzhodne konference. Prihodnja tekma Dragić in druščino čaka v noči na sredo, ko bodo gostili Detroit Pistons.

luka dončić Grda poteza Šport Dončić tarča podle igre, trener upravičeno v skrbeh

Zmagalo je tudi moštvo Denver Nuggets, slovenski košarkar Vlatko Čančar pa je tekmo znova presedel na klopi.

dragić čančar Zlata fanta Šport Prizor, ki navdušuje: "Najboljše iz Slovenije!"

Liga NBA, izidi:

Indiana Pacers - Detroit Pistons 112:106
Orlando Magic - Memphis Grizzlies 118:86
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 100:113
Atlanta Hawks - Sacramento Kings 109:121
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 125:119 (podaljšek)
New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 104:122
Dallas Mavericks - New York Knicks 102:106
(Luka Dončić 38 točk, 14 skokov in 10 podaj v 35 minutah za Dallas)
Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 100:97
Utah Jazz - Milwaukee Bucks 103:100
Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 115:119
Los Angeles Lakers - Miami Heat 95:80
(Goran Dragić 19 točk, 7 podaj in 6 skokov v 34 minutah za Miami)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.