Šport > Košarka
31650 ogledov

"Niti razmišljali nismo, da bi na naboru izbrali Dončića."

steve kerr Epa
Trener Golden State Warriors je bil očaran nad predstavo Luke Dončića.

Steve Kerr se je lahko sinoči na lastne oči prepričal o tem, o čemer čivkajo že vrabci na strehah. Luka Dončić je eden izmed najboljših košarkarjev v ligi NBA in resen kandidat za priznanje MVP.

Luka Dončić Rick Carlisle Noro! Šport Luka ob polčasu s petimi točkami manj kot celotna ekipa tekmeca

"Fantastičen je bil. Od začetka tekme je igral svojo igro - zadeval je trojke, izsiljeval osebne napake. Nadigral nas je," je po bolečem porazu s kar 48 točkami razlike povedal eden najboljših trenerjev v ligi Steve Kerr.

"Lani je bil na pragu tega, da postane All-Star, letos je zagotovo zraven. Preskok med prvo in drugo sezono je najpomembnejši. Luka se zaveda, da je najboljši košarkar na parketu. Impresivno za tako mladega igralca. Izjemen košarkar," je dodal 54-letnik.

Številke šokirajo Šport Dončić je bog košarke, NBA česa takšnega ne pomni

Pojasnil je tudi, zakaj mu pred lanskim naborom niso posvečali prav veliko pozornosti. "Na naboru smo izbirali 29. po vrsti. Naši skavti se niso preveč uvarjali z njim, ker nismo pričakovali, da bo takrat še vedno na voljo. O Luki se nismo pogovarjali. Spominjam se, da so bili navdušeni nad njim," je povedal.

"Veliko košarkarjev je igralo dobro v Evropi, a Luka je bil drugačen. Odigral je izjemno evropsko prvenstvo, postal je MVP Evrolige. Pred naborom je igral odlično, zato je bil Dallas zelo samozavesten pri svojem izboru," je sklenil ameriški strokovnjak.

Luka Dončić Dallas Mavericks NBA Šport V Sloveniji navzgor, v ZDA, tudi zaradi Dončića, strmo navzdol

Kdo je Steve Kerr?

Steve Kerr se je v ligi NBA proslavil kot igralec, saj je bil v 90. letih član slovite zasedbe Chicago Bulls na čelu z velikim Michaelom Jordanom.

Bikom je pomagal do treh zaporednih naslovov prvaka (1996-1998), kasneje pa je še dva šampionska prstana osvojil s San Antonio Spurs (1999, 203).

Velja za enega najboljših strelcev v zgodovini, saj ima še vedno v lasti rekord za najvišji odstotek zadetkih metov za tri točke (45,4%).

V sezoni 1995/1996 je s Chicago Bulls dosegel rekord po številu zmagi v rednem delu sezone (72-10), rekordno znamko pa je nato presegel v trenerski vlogi, ko je z moštvom Golden State Warriors v sezoni 2015/2016 izgubil samo devet tekem (73-9). 

Skupno je osvojil osem šampionskih prstanov - pet kot igralec in tri kot trener.

dragić dončić NBA Šport Dragić: "Veselim se tekme z Dončićem, igra neverjetno košarko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.