Šport > Košarka
5024 ogledov

Luka ob polčasu s petimi točkami manj kot celotna ekipa tekmeca

Luka Dončić Rick Carlisle Reševalni pas/Twitter
Dallas z lahkoto preko ekipe Golden State.

V Dallas je tokrat prišla zdesetkana ekipa finalistov iz minule sezone. Kopici poškodovanih zvezdnikov, zaradi poškodb že nekaj časa ne igrajo Steph Curry, Klay Thompson in D'Angello Russell, se je tokrat pridružil še Draymond Green, Golden State pa je bil v Teksasu povsem nemočen.

Začelo se je s šestimi točkami Luke Dončića, po zaostanku 0:8 pa je Steve Kerr že zahteval prvo minuto odmora. A nič ni pomagalo, razlika se je na krilih izjemno razpoloženega Slovenca le povečevala, prva četrtina pa se je končala z izidom 44:16. Polovico domačih točk je dosegel Dončić. Ta je z 22 doseženimi točkami dosegel osebni rekord po strelskem učinku v eni četrtini, postavil pa je tudi najboljši dosežek sezone v ligi NBA v tem elementu. K temu je dodal še po pet skokov in prav toliko asistenc. Iz igre je zadel sedem od osmih metov, pet od šestih poizkusov za tri točke, uspešen pa je bil tudi pri vseh treh prostih metih.

V prvih ducat minut je zbral več točk, skokov in asistenc kot moštvo Golden Stata. Leta 2003 je nazadnje to uspelo Allenu Iversonu v dresu Philadelphie proti Chicagu.

Ob visoki prednosti je Luka Presedel prvo polovico druge četrtine, v igro pa se je vrnil dobrih pet minut pred koncem prvega polčasa. Po njegovih sedmih zaporednih točkah je prednost narastla na 66:30, ob glavnem odmoru pa je bil na semaforju izpisan izid 74:38. Dončić (33) je dosegel le pet točk manj kot celotna ekipa tekmecev. 

V tretji četrtini je slovenski zvezdnik zgrešil prvih pet metov, je pa zato zbiral asistence in skoke. Po ukradeni žogi je zaključil protinapad, štiri minute in pol pred koncem tretjega dela pa je že dosegel nov trojni dvojček (35 točk, 10 skokov, 10 podaj in tri ukradene žoge), že njegov sedmi v sezoni. Slabo minuto kasneje je ob prednosti 97:52 dokončno sedel na klop, medtem je v svojo statistiko vpisal še zadnjo asistenco. Skupaj je odigral zanj skromnih 25 minut in pol.

Dallas je v nadaljevanju tekme ohranjal prednost in zmagal s 142:94.

Tudi Dragić zlahka in uspešno

Do prepričljive zmage so prišli tudi košarkarji Miamija, ki so se še utrdili pri vrhu Vzhodne konference. Vročica je tokrat nadigrala Cleveland s 124:100.

Goran Dragić je v slabih 12 minutah, ki jih je odigral v prvem polčasu zbral 8 točk, dva skoka in pet podaj, njegov met za dve točki je bil 4/4, zgrešil pa je oba poizkusa za tri točke. Tudi na tekmi v Miamiju je prednost domačih v tretji četrtini sicer že znašala 30 točk, kasneje pa so gostje le nekoliko uspeli znižati zaostanek. Gogi je v 26 minutah na koncu zbral 13 točk, štiri skoke, šest podaj in blokado.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice