Šport > Košarka
6331 ogledov

Takšnega odziva je zmožen le Luka

luka dončić Epa
Rekordi padajo kot za stavo, a Luka ostaja na realnih tleh.

Luka Dončić pravi, da je po zaslugi navijačev in medijev na tekočem z rekordnimi dosežki, ki jih niza iz tekme v tekme, vendar individualnemu uspehu še zdaleč ne pripisuje takšnega pomena ekipnemu

Več o rekordnem večeru slovenskega čudežnega dečka si lahko preberete TUKAJ.

Številke šokirajo Šport Dončić je bog košarke, NBA česa takšnega ne pomni

Dallas je v noči na četrtek premagal Golden State in vpisal tretjo zaporedno zmago. Po 14 odigranih tekmah se z izkupičkom 9-5 nahaja na petem mestu zahodne konference, kar je velik skok v primerjavi z lansko sezono, katero je po veliki investiciji v tedaj še poškodovanega Kristapsa Porzingisa ter seveda želji po čim boljšem izhodišču nanaboru končal na predzadnjem mestu.

Dončiću se v teh dneh klanjajo največjih veljaki NBA košarke, vendar fant ostaja trdno prikovan na realna tla. Sinoči je denimo podrl 59 let sar rekord Oscarja Roberstona, kar je pospremil z besedami: "Ja. sem videl. Ne vem, kaj naj rečem na to. Lepo je slišati in brati o tem."

Skromno in prav nič domišljavo. Takšen, kot ga poznamo. "Vesel sem zmage. To je bila tretja zapored, samo tako naprej," je dodal.

Luka Dončić Rick Carlisle Noro! Šport Luka ob polčasu s petimi točkami manj kot celotna ekipa tekmeca

Ko se je v drugem polčasu približeval trojnemu dvojčku, že sedmemu v sezoni, je bil deležen glasne podopre s tribun. "Sem vedel. Na klopi so mi povedali. Tudi navijači so glasno navijali," je povedal.

Trener Rick Carlise je znova dejal, da ga pri Luki nič več ne more presenetiti. "Je sredi izjemne serije. Pri tem ne moti ritma ekipe, kar je zares unikatno. Res je posebej igralec. Nimam kaj dodati," je povedal.

"Nismo več presenečeni. To postaja nekaj običajnega, a v tej ligi nič ni samoumevno. Luka konstantno počne izjemne stvari," je dodal.

Komentarjev 1
  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 13:46 21.november 2019.

    Do sedaj spremljal vse njegove tekme,pa imam 66 let ,kako bom kaj vzdržal do sedeminsedemdesetega leta ?