Šport > Košarka
19813 ogledov

Dončić odločno nad obtožbe, da je krojil Lukovo usodo

saša dončić Profimedia
Oče Luke Dončića kategorično zavrača neosnovane obtožbe, da moštvo Sacramento Kings zaradi njega na naboru ni izbralo njegovega sina.

Sacramento Kings je eno od dveh moštveh, ki se na lanskem naboru nista odločili za Luko Dončića. Pred Sacramentom so se MVP-ju Evrolige odpovedali tudi Phoenix Suns.

Če se je odločitev Phoenixa, kjer so izbrali Deandreja Aytona, strokovnjakom še zdela sprejemljiva, pa je bilo precej več pomislekov izraženih glede Sacramenta, ki je v svoje vrste pripeljal Marvina Bagleyja III.

Pojavilo se je več teorij, zakaj Dončić ni postal član moštva iz Kalifornije, pred dnevi pa je veliko prahu dvignila izjava novinarja ESPN Tima MacMahona, ki je dejal, da  izvršni direktor franšize Vlade Divac Dončića ni izbral zato, ker naj bi bil v slabih odnosih z njegovim očetom, Sašo Dončićem.

vlade divac Odmevno razkritje Šport Divac ni izbral Dončića, ker ne mara njegovega očeta?

Dončić starejši takšne navedbe odločno zavrača in pravi, da so ameriški kolegi očitno precenili njegov vpliv o dogajanju onkraj luže. Špekulacije sicer priznanega novinarja, kateremu očita pomanjkanje profesionalne etike, ga žalostijo, obenem pa se sprašuje, kako je lahko zgodba dobila krila v medijih nekdanje skupne države.

Ker smo želeli resnici priti do dna, smo pridobili njegov odziv. "Kolikor sem jaz razumel, je to samo novinarjevo razmišljanje, da naj bi Vlade Divac tako razmišljal. Tako sem jaz to razumel," je povedal Dončić in dodal: "Novinar ni nikjer dejal, da je Divac to izjavil."

luka dončić Sprememba počitnic Šport Luka Dončić v Španiji povzročil pravo revolucijo

"Obenem se mi zdi smešno, da bi lahko jaz vplival na odločitev nekih milijarderjev. To je tako smešna izjava tega žal priznanega novinarja. Res me preseneča, da nek resen novinar sploh govori takšne stvari. S tem je postala vprašljiva njegova profesionalnost."

 "Pogovarjal sem z Divcem, ki mi je dal zelo dober nasvet. Dejal mi je, naj vsakemu novinarju, ki me pokliče, odvrnem, da sem se samo sladko nasmejal. Žal mi je, da bilo predstavljeno na takšen način, ker v podkastu pove, da je to njegovo mišljenje." 

Umazana igra Šport Frustrirani zvezdnik grdo obračunal z Dončićem

Poudaril je še, da je nabor kompleksna reč in predmet analiz, končna odločitev pa nikakor ni stvar samo enega človeka. "Za nikogar ne bi dal roke v ogenj, toda ravno prejšnji dan sem se pogovarjal z Divcem in povedal mi je, da ga novinarske zgodbice sploh ne zanimajo. Takšne odločitve niso odvisne od enega človeka," je pojasnil.

"Istočasno bi se lahko vprašali, zakaj Phoenix Suns niso izbrali Luke? Kakšno povezavo imam jaz z ligo NBA in naborom? To je samo še eden od arogantnih napadov. Poznam tudi ozadje teh stvari, ki ga bom enkrat razkril. Vem, kdo je ta novinar in zakaj je to izjavil. Ne vem, od kje mu pravica obsojati z izjavami 'kakršen oče, takšen sin'. Dobro, kakršen oče, takšen sin, to je dejstvo, ampak da o tem govori na negativen način. Vse skupaj je malo neprofesionalno," je sklenil nekdanji slovenski reprezentant.

Luka Dončić Zažgal splet Šport Zvezdniki ponoreli! Neverjetno, kdo vse se je poklonil Luki Dončiću luka dončić Ups! Šport Dončić se je osmešil in se krohotal na svoj račun
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.