Šport > Košarka
79016 ogledov

Divac ni izbral Dončića, ker ne mara njegovega očeta?

vlade divac Reševalni pas/Twitter
Pojavila se je še ena razlaga, zakaj Sacramento Kings na naboru niso izbrali Luke Dončića. Odločitev naj bi bila tesno povezana z njegovim očetom Sašo Dončićem.

Moštvo Sacramento Kings je ena od dveh ekipe, ki sta se na naboru leta 2018 prostovoljno odpovedali Luki Dončiću. Generalni direktor franšize Vlade Divac se je takrat raje odločil za Marvina Bagleyja III, zaradi česar se nanj vsul plaz kritik, saj Bagley, ki trenutno okreva po poškodbi, v NBA niti približno ne beleži takšne statistike kot najboljši slovenski košarkar.

Nič bolje se ne godi niti prvemu izboru drafta Deandreju Aytonu, članu moštva Phoenix Suns, ki prestaja kazen zaradi dopinškega prekrška.

Veliki zmagovalec lanskega nabora je bil vsekakor Dallas, kar potrjujejo tudi številke. Dončićevo povprečje v drugi sezoni je na pragu trojnega dvojčka, moštvo pa pod njegovo taktirko beleži vrhunske rezultate.

Trenutna serija šteje štiri zaporedne zmage, skupno pa so pri desetih (10-5), kar jih uvršča na peto mesto zahodne konference.

nowitzki cuban Statistika v nebo Šport Nowitzki, si videl tole? Ve se, kdo je novi kralj Dallasa!

Neizbor slovernskega asa je še vedno pereča tema v Sacramentu. Doslej sta bili navijačem ponujeni dve konkretni razlagi, zakaj je Divac izpustil priložnost, da bi v Kalifornijo pripeljal tedanjega MVP-ja evropske košarke.

luka dončić adam silver | Avtor: Reševalni pas/Twitter Komisar lige NBA Adam Silver in Luka Dončić. Reševalni pas/Twitter

Prva je ta, da je Sacramento potreboval višjega košarkarja, zato je bil Bagley primernejši kandidat za ustroj njihovega moštva.

Ameriški zvezdnik v višino meri 211 cm in igra na položaju krilnega centra, medtem ko Dončić blesti v vlogi organizatorja igre.

Druga razlaga je v javnost pricurljala pred dnevi, ko se je izkazalo, da naj bi imel Divac na naboru zvezane roke, saj Dončić, tako trdi neimenovani vir, ni želel igrati za Sacramento. V primeru, da bi ga izbrali Kralji, bi Dončić izkoristil možnost, da še eno leto ostane član Real Madrida.

Divac si tega ni mogel privoščiti, zato je izbral Bagleyja in raje požel val neodobravanja.

luka dončić Ni vse črno-belo Šport Pojavilo se je pojasnilo, zakaj Kings niso želeli Dončića na naboru

Divac ne mara Saše Dončića

Tretji razlog, da Dončić ni košarkar Sacramenta, pa naj bi bil tesno povezan z njegovim očetom. Za nenavadno razkritje je v podkastu Woj Pod poskrbel priznani novinar televizijske mreže ESPN Tim MacMahon.

Po besedah dobro obveščenega poznavalca razmer v ligi NBA je Divac Dončića izpustil tudi zato, ker ni maral njegovega očeta.

"Kolikor razumem, je Vlade pri odločitvi vzel v obzir tudi to, kako dobro pozna Lukovega očeta. Nima najboljšega mnenja o njem, zato je verjetno razmišljal 'kakršen oče, takšen sin'. Toda to sta dve različni osebi. Vlade, tukaj si pošteno brcnil v temo," je povedal.

Luka Dončić Vpadljivo Šport Že pred tekmo so vsi strmeli v Dončića

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.