Šport > Košarka
9266 ogledov

Dončić s fenomenalno predstavo razbil Hardnov Houston

luka dončić Epa
Kdo je najboljši v Teksasu? Zdaj imate odgovor.

Košarkarje Dallasa je po nekaj na papirju lažjih tekmah, ki so jih tudi zanesljivo dobili, tokrat čakalo precej težje delo na teksaškem obračunu. Telički so se odpravili na gostovanje k Raketam iz Houstona, ameriški mediji pa so tekmo označili predvsem kot dvoboj med Jamesom Hardnom in Luko Dončićem. Gre za prvega in četrtega najboljšega strelca lige NBA. Houston je v obračun vstopil z 11 zmagami in 5 porazi, ob istem številu porazov pa je Dallas zbral 10 zmag.

Dvajsetletni slovenski zvezdnik je imel sicer že pred tekmo veliko dela, okoli njega se je zbrala množica navijačev, ki se je želela fotografirati z njim, ali pa dobiti avtogram. Še en dokaz, da Dončić že v svoji drugi sezoni sodi med najpopularnejše igralce v najmočnejši ligi na svetu.

Houston je tekmo odprl s kar tremi izgubljenimi žogami, kar je Dallas izkoristil z dvema zabijanjima in trojko za 7:0. Dončić je nato zadel še dva meta za tri točke, gostje pa so povedli s 16:4. Polovico od doseženih točk je z brezhibnim metom 3/3 dosegel slovenski mladenič.

Nato so se razigrali tudi Harden in preostali domači igralci. Prvi mož Raket je s prodori pod koš nanizal sedem točk za le tri točke zaostanka pri 22:25, kasneje pa je zadel še trojko za -2. Dončić je na drugi strani odgovoril z uspešnim metom za tri točke, pri rezultatu 32:27 pa sta prva zvezdnika že zbrala po 12 (Harden) in 11 točk (Dončić). Ljubljančan je sedel na klop, ob njegovi odsotnosti pa so se razigrali tudi njegovi soigralci. Delon Wright, Jalen Brunson in Kristaps Porzingis so vsi zadeli in nato uspešno izvedli še dodaten prosti met po prekrških, piko na i pa je Latvijec postavil še v zadnjem napadu s skokom in košem za 16 točk naskoka (45:29).

Če je pri Dallasu žoga dobra krožila, svoje sta v napadu dodala še Justin Jackson in Tim Hardaway Jr., sta po pravilu in običaju pri domačih napade zaključevala le Harden in Russell Westbrook. 

Rick Carlisle je Dončića in Porzingisa v igro poslal na polovici druge četrtine, ko je bil na semaforju izpisan izid 47:57. Z visokim Latvijcem je Dallas spet nekoliko bolje zaigral v obrambi, ob neuspešnih poizkusih domačih pa je znova prihajal do hitrih protinapadov za 66:48.

Ob polčasu je bilo 78:61. Harden je zbral 21 točk, a ob slabem metu za tri točke, zadel je le enega od osmih poizkusov. Pri Dallasu je 19 točk dosegel v zadnjem času vroči Hardaway mlajši, dve manj pa Dončić, ki je v svojo statistiko vpisal še dva skoka in šest asistenc. Porzingis zbral 15 točk in devet ulovljenih žog.

Na začetku tretje četrtine je po petih zaporednih točkah Dončića prednost narastla na 20 točk (89:69). Domači so sicer odgovorili z delnim izidom 7:0. Razlika je v naslednjih minutah ostajala enaka, Slovenec in Harden pa sta tekmovala, kdo bo dosegel več točk. Luka je sicer dobri dve minuti pred koncem tretjega ducata minut znova sedel na klop, Harden je vseskozi ostajal na parketu. Od 36 možnih je pred zadnjo četrtino odigral več kot 34 minut. Zbral je 29 točk, pet skokov in devet asistenc. Dončić je imel na svojem kontu nekaj manj kot 27 minut, 28 točk, pet ulovljenih žog in osem podaj.

V zadnjo četrtino je Dallas vstopil s prednostjo 105:95. Ob odsotnosti Hardna je dirigentsko palico pri domačih prevzel Westbrook in Houston popeljal na sedem točk zaostanka. V igro sta se vrnila Dončić in Porzingis, a to naleta domačih ni ustavilo, po košu Clinta Capele se je na semaforju izpisal izid 105:110. Luka je odgovoril s košem, dodatnega prostega meta pa ni zadel.

S klopi se je na parket hitro vrnil tudi Harden. Met se je ustavil obema ekipama, po izgubljeni žogi Hardna pa je Dončić končal protinapad za 116:109. Sledili sta še dve njegovi asistenci, nato pa je ob prekršku Hardna dosegel koš in zadel še dodatni prosti met (124:111). Do konca je ostalo še pet minut.

Slovenca Westbrook ni uspel zadržati niti z udarcem v obraz, po njegovi trojki, z njo je vpisal že 41. točko, pa je prednost narastla na nedosegljivih 19 točk naskoka.

Slabi dve minuti pred koncem se je klop domačih le vdala, s parketa pa je odšel tudi izjemni trojec Dallasa - Dončić, Hardaway ml. in Porzingis. Končalo se je s 137:123.

Luka je ob 41 točkah vpisal še šest skokov, deset asistenc, dve ukradeni žogi in blokado. Hardaway se je ustavil pri 31 točkah, Porzingis pa pri 23 in 13 skokih. Skupno so dosegli 95 točk.

Harden je zbral 32 točk, za dve točki je metal 9/9, a ga je tokrat na cedilu pustila trojka (2/15). K temu je dodal 9 ulovljenih žog in 11 podaj. Westbrook je zbral 27 točk (met 8/20), Capela pa 21 in 22 skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice