Šport > Košarka
21644 ogledov

"Nikoli si nisem predstavljal, da bom to poslušal v NBA."

luka dončić Print Screen
Dallas Mavericks so na krilih Luke Dončića dobili težko pričakovani teksaški derbi. Sinoči so na gostovanju za peto zmago v nizu premagali Houston Rockets (137:123).

Luka Dončić je v dobrih 34 minutah prispeval 41 točk, 10 podaj, šest skokov in dve ukradeni žogi ob 52-odstotnem metu iz igre (15/29), 36-odstotnem metu za tri (5/14) in šestih zadetih prostih metih (6/8-75%). 

Košarkarji Dallas Mavericks so po zmagi  prejšnji teden nad San Antonio Spurs sinoči odpravili še Houston Rockets in potrdili status najboljšega teksaškega moštva.

V dvorani Toyota Centre, kjer domujejo Rakete, se je zbralo tudi lepo število navijačev Dallasa, ki so Dončića ob še eni izjemni predstavi nagradili z vzkliki: "MVP, MVP!"

Slovenec je po tekmi priznal, da se ga besede dotaknejo, saj česa takšnega ni pričakoval niti v najbolj norih sanjah. "Lepo je slišati te zvoke. Zelo lepo. Nikoli si nisem predstavljal, da bom to poslušal v NBA. To je zame res nekaj posebnega," je povedal 20-letnik.

Poraza domačega moštva nista mogla preprečiti niti James Harden in Russell Wrestbrook, ki sta skupaj dosegla 59 točk. Harden jih je tokrat zbral "le" 32, čeprav je na igrišču preživel sedem minut več kot Dončić.

"Brada" je sicer še vedno z naskokom najboljši strelec lige, njegovo povprečje zdaj znaša zavidljivih 37,3 točke na tekmo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Dallas je v Houstonu prišel do pete zaporedne zmage, po kateri se je na lestvici zahodne konference povzpel na visoko četrto mesto. Kljub uspehom se apetiti moštva (še) niso povečali

"Moj cilj je še vedno uvrstitev v končnico. Sezona je dolga. Minil je šele en mesec. Nismo še v končnici, zato moramo tako nadaljevati," je povedal Dončić in pojasnil, zakaj so letos tako uspešni v obrambi.

"Letos smo bolj samozavestni," je povedal, nato pa je novinarje nasmejal s šalo na račun nekdanjega soigralca: "Lani smo imeli Dirka v obrambi, zato je bilo težko. Šalim se. Vsi igramo dobro košarko in si krijemo hrbet."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice