Šport > Košarka
14055 ogledov

Dončića so zbili na tla, pretepli...

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa so bili tokrat nemočni proti agresivni igri ekipe Los Angeles Clippers.

Pri Dallasu je tokrat gostovala ekipa Los Angeles Clippers, ki z letošnjima okrepitvama Kawhijem Leonardom in Paulom Georgom meri na sam vrh lige NBA. Oba zvezdnika, ki sta v tej sezoni že izpustila po nekaj tekem, sta tokrat zaigrala v prvi peterki gostov. 

Že v uvodnih minutah se je tokrat videlo, da so Doc Rivers in njegovi pomočniki pripravili posebno taktiko za ustavljanje Luke Dončića, ta je imel po tekmi verjetno kar nekaj neprijetnih modric. Clippers so se že na začetku dvoboja odločili za podvajanje obrambe na najboljšem igralcu minulega tedna v zahodni konferenci, mladi Slovenec se je moral spopadati predvsem z odličnima branilcema Patrickom Beverleyjem in Georgeom. Luka je v prvih minutah zgrešil prve tri mete iz igre, nato pa je sledil še grd padec ob prekršku Ivice Zubca.

Z zelo fizično igro so gostje iz Kalifornije v prvi polovici prve četrtine ohranjali manjšo prednost, ki pa se je stopila ob šestih zaporednih točkah v zadnjem času izjemno razpoloženega Tima Hardawayja Jr. Po dveh uspešnih prostih metih Dončića so domači povedli z 21:20.

Odgovoril je George s trojko, nato s tremi prostimi meti, niz osmih točk brez odgovora pa je dokončal z zabijanjem (21:28). Samo v prvi četrtini je zvezdnik dosegel 17 točk, kar je znašalo natanko polovico vseh doseženih točk gostov. Ti so po prvih 12 minutah vodili s 34:27.

Na drugi strani je Dončić, ki je na klop sedel povsem znerviran zaradi osebne napake, ki so mu jo po skoku v napadu dosodili sodniki, zbral osem točk, šest s prav toliko prostih metov, k temu pa je dodal še po štiri skoke in podaje ter ukradeno žogo. Iz igre je zadel le enega od šestih metov.

saša dončić Oster odziv Šport Dončić odločno nad obtožbe, da je krojil Lukovo usodo

Po štirih minutah in pol druge četrtine je prednost Clippersov že narastla na 16 točk, kar je bilo dovolj za Ricka Carlisla, da je v igro vrnil Dončića in Kristapsa Porzingisa. Prvi je v prvih dveh akcijah dosegel koš in dodaten prosti met, nato pa asistiral za uspešno trojko. Ko je nato zadel še dva prosta meta, se je na semaforju izpisal izid 40:50. Luka je v prvem polčasu imel na voljo kar 11 prostih metov, prav vse je tudi zadel.

Domači so se nato poskušali približati z meti za tri točke, a jih niso zadeli. Clippers so bili natančnejši v napadu, tudi ob zgrešenih metih pa so prihajali do skokov v napadu, večino drugih akcij pa so tudi uspešno zaključili. Prednost gostov je tako naraščala do zadnjih sekund prvega polčasa. Po zadeti trojki Leonarda je bilo že +19 za ekipo iz Los Angelesa, do piska sirene pa je ostalo še sedem sekund. Dončić je krenil na tekmečevo polovico, a ni uspel priti do meta, zato je odložil žogo do Porzingisa, Latvijec pa je s skoraj sredine igrišča zadel za 46:62. 

To je bila Dončićeva šesta asistenca ob prav toliko skokih in 15 točkah. Bil je edini domači igralec, ki je presegel osem točk, 46 točk Dallasa pa je bil njihov najslabši dosežek v prvih polčasih te sezone. Na zadnji tekmi proti Houstonu so samo v prvi četrtini dosegli le točko manj.

V tretji četrtini se je razlika vrtela okoli 20 točk, domači navijači in igralci so imeli veliko pripomb na sojenje, Clippers pa so zlahka našli odgovore na nekaj uspešnih akcij Dallasa. Razlika se je nekoliko spustila šele tik pred zaključkom tretjega dela igre, ko sta z dvema trojkama za delni izid 6:0 poskrbela Seth Curry in J. J. Barea.

V zadnjo četrtino se je vstopilo z rezultattom 77:93, po zdaj že ustaljenem redu pa je Dončić prvo polovico zadnjega dela obsedel na klopi. Vstopil je pri -18 (86:104), a je kmalu domača klop pomahala z belo zastavo, Luka pa se je znova vrnil med rezerviste. Zbral je 22 točk, osem skokov, šest podaj in tri ukradene žoge. Iz igre je metal 4/14, 0/8 za tri točke, proste mete pa 14/16. Ob na trenutke pretepaško razpoložebih gostih je izgubil kar sedem žog.

Za zmago gostov s 114:99, Dallas prvič v sezoni ni presegel stotice, je Leonard zbral 28 točk, George 26, svoje pa je še enkrat več dodal Lou Williams z 21 točkami.

Komentarjev 3
  • tudbognasvečnereši 11:02 28.november 2019.

    HALO zurnal, a se vam ne zdi da že pretiravate s tem Dončičem, vsak dan isto sranje.

  • jakec1575 10:11 27.november 2019.

    Napaka trenerja. clipersi so rekli, da bodo odsekali glavo kači in trener bi moral ekipo pripraviti na fight, da brani glavo.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:30 27.november 2019.

    Ni vsak dan Nedelja in tko se bo tut nadaljevalo...........

Sorodne novice