Šport > Košarka
5665 ogledov

Ko je Luka jezen, se zgodi to!

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa so se vrnili na zmagovalna pota. V Phoenixu so zmagali prvič po štirih letih, bilo je 120:113.

"Bil sem jezen. Čutim, da sem ekipo pustil na cedilu," je po porazu na zadnji tekmi proti LA Clippers dejal Luka Dončić. Mnogi so zato pričakovali pravo eksplozijo proti Phoenixu, tudi sam je na twitterju po izgubljenem obračunu s Kawhijem Leonardom, Paulom Georgeom in druščino napovedal, da se bo vrnil na naslednjem dvoboju. Pri Phoenixu Dallas sicer zadnja leta ni bil uspešen, nazadnje je v Arizoni slavil na začetku sezone 2015/16.

In začelo se je po predvidevanjih. Dončić je sodeloval pri vseh prvih 17 točkah Teličkov. Sam je dosegel osem točk, še trikrat pa je asistiral soigralcem. Hkrati je zbral še štiri ulovljene žoge za vodstvo s 17:12. A minuta, ki jo je zahtevala domača klop, je prinesla želen rezultat, Sonca so se vrnila z delnim izidom 6:0.

Prvi točki in edini v prvi četrtini pri katerih ni sodeloval dvajsetletni Slovenec je dosegel Delon Wright iz prostih metov za 27:23. Prvih ducat minut se je sicer končalo s prednostjo moštva iz Teksasa z 31:25, Dončić pa je napovedal lov na novega trojnega dvojčka. Odigral je celotno četrtino in zbral 14 točk ter po šest skokov in podaj.

Rick Carlisle je tudi tokrat Slovenca v prvi polovici druge četrtine pustil na klopi. V igro se je vrnil dobrih pet minut pred koncem polčasa pri prednosti gostov za devet točk, nato pa je sledila njegova sedma asistanca, ko jo je s trojko izkoristil Seth Curry za vodstvo Dallasa z 48:36. Domači ekipi je nato znova pomagala minuta odmora, tokrat ji je po njej uspel delni izid 15:2 za izenačenje. Blestel je predvsem Kelly Oubre Jr. 

luka dončić Pojasnilo Šport Dončić: Čutim, da sem vse pustil na cedilu

Dončić je prvi polčas zaključil s tremi zadetimi prostimi meti za 53:50. Ob glavnem odmoru je imel v svoji statistiki zapisanih 19 točk, šest skokov in 7 podaj. Izgubil je le eno žogo, na zadnji tekmi s Clippers skupno kar sedem, še to po neupravičeno dosojeni osebni napaki v napadu. V napadu je v prvem polčasu pri Dallasu razočaral Kristaps Porzingis, ki se ob metu 0/4 ni uspel vpisati med strelce.

Latvijca so soigralci na začetku drugega polčasa poskušali vključiti v igro, a ta preprosto ni bil pri metu. Phoenix je odločneje začel četrtino in kmalu tudi povedel. Dallas je bil pri izidu 71:63 prisiljen v minuto odmora. Sonca so še naprej dobro igrala v napadu, razpoloženi Dončić pa je najpreh skrbel, da so Telički ostajali v stiku z gostitelji, nato pa je v zaključku poskrbel za dve izenačenji. Najprej s trojko iz velike oddaljenosti, nato pa štiri sekunde pred piskom sirene še z dvema prostima metoma za 89:89.

Kljub 35. točkam, sedmim skokom in 11. asistencam je znova moral na počitek na začetku zadnjih 12 minut. Ekipi sta se kar nekajkrat zamenjali v vodstvu, ob tesnem izidu pa je Dončić dobil le štiri minute odmora. Takoj po vrnitvi na parket je dobil udarec v obraz, sodniki so mu sicer dosodili osebno v napadu, a ga to ni ustavilo. Še naprej je ostal agresiven, po prekrških nad njim pa je zadel štiri zaporedne proste mete za 102:97. Ko je koš dodal še Tim Hardaway Jr., je domača klop znova posegla po minuti odmora. Do konca je ostalo še nekaj več kot šest minut in pol.

Minuto in pol kasneje je trojko zadel Curry za 107:97, Porzingis se je izkazal z dvema blokadama, Hardaway mlajši pa je z novim uspešnim metom za tri točke poskrbel za 14 točk naskoka. Medtem je Dončić tretjič v sezoni in karieri presegel mejo 40 točk, z enim zadetim prosti metom za 120:108 pa je pred zadnjo minuto igre izenačil svoj najboljši strelski dosežek v ligi NBA. Tekma je bila odločena.

Skupno je zbral 42 točk, v statistiko pa je vpisal še 9 skokov in 11 asistenc ter eno ukradeno in dve izgubljeni žogi. Hardaway Jr. je k zmagi dodal 2 točk, Curry 11. Porzingis ob dveh doseženih točkah iz igre ni zadel (met 0/8), a zbral 13 skokov in tri blokade.

Gogi ključen mož ob zmagi

V Miamiju je Vročica gostila v tej sezoni zaradi poškodb povsem razglašeni Golden State. Aktualni podprvaki so bili brez prave možnosti za presenečenje na Floridi. Goran Dragić je za razliko od zadnje tekme dvoboj tokrat začel na klopi, saj se je v ekipo vrnil Jimmy Butler. Ta je zadnjo tekmo izpustil zaradi bolezni.

Vloga s klopi nekdanjega kapetana slovenske reprezentance ni zmotila. Dragić je bil prvi strelec tekme z 20 točkami, k temu je dodal še pet skokov, štiri asistence in ukradeno žogo. Miami je zmagal s 122:105.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice