Šport > Košarka
20188 ogledov

Trener povedal svoje, zdaj je na potezi Dončić

Luka Dončić Rick Carlisle Reševalni pas/Twitter
Slovenija bo v naslednjih kvalifikacijah za uvrstitev na veliko tekmovanje krvavo potrebovala usluge Luke Dončića. Kako na to gledajo v Dallasu?

Po reprezentančni upokojitvi Gorana Dragića je nesporno prvo ime slovenske košarke Luka Dončić, vendar je njegova reprezentančna bodočnost odvisna tudi od Dallasa, saj NBA moštva, ki v svoje zvezdnike investirajo na desetine milijonov dolarjev, niso najbolj naklonjena izvensezonskim aktivnostim, ki imajo za posledico preutrujenost, poveča pa se tudi tveganje za poškodbe.

luka dončić Pojasnilo Šport Dončić: Čutim, da sem vse pustil na cedilu

Toda če gre verjeti besedam trenerja Dallasa Ricka Carlisla, bo imel Dončić glede reprezentance v prihodnje popolnoma proste roke.

Finale Eurobasket | Avtor: Epa Epa

"To bo odvisno od njega. Košarkarjem nimamo pravice prepovedovati igranja za reprezentanco," je o Dončićevi udeležbi v kvalifikacijah za OI 2020 v Tokiu, ki bodo junija prihodnje leto, dejal ameriški strokovnjak.

Luka Dončić Evan Fournier Slovenija Francija EuroBasket 2017 Boj za OI Šport Znani nasprotniki slovenskih košarkarjev v boju za OI

Dončić, ki od finala Eurobasketa ni oblekel reprezentančnega dresa, je bil zelo razočaran, da se Slovenija kot aktualni evropski prvak ni uvrstila na svetovno prvenstvo na Kitajskem.

Finale Eurobasket Debakel Šport Dončić globoko razočaran, a njegova obljuba vliva upanje

Zaradi povsem zgrešenega sistema je bilo v kvalifikacijah odstotnih kar nekaj najboljših košarkarjev, menjava generacij, kakršne reprezentanca ne pomni, pa se v rezultatskem smislu ni obnesla. 

Sila okrnjena slovenska zasedba je pod vodstvom selektorja Rada Trifunovića dosegla le tri zmage v 12 tekmah. Črni niz osmih porazov, ki se je vlekel več kot leto dni, je preklinila šele v zadnjem krogu ciklusa, ko je v Stožicah po podaljšku premagala Ukrajino.

saša dončić Oster odziv Šport Dončić odločno nad obtožbe, da je krojil Lukovo usodo

Vrnitev Dončića bo vsekakor ključna za nadaljevanje uspešne reprezentančne zgodbe. Na srečo je mladi NBA zvezdnik večkrat izrazil pripadnost izbrani vrsti, prav tako pa je obljubil, da se bo vedno z veseljem odzval povabilu, kadar bo to le mogoče. Tudi v Dallasu mu tega očitno ne bodo branili, kar je dober obet tako za selektorja kot tudi za navijače.

carlisle | Avtor: Print Screen Print Screen

"Vem, da je Slovenija zelo ponosna država. Spominjam se njihove izjemne serije na evropskem prvenstvu leta 2017," je dejal 60-letni Carlisle, nato pa poskrbel še za lep prikaz, kakšno košarkarsko evforijo je na sončni strani Alp izzvalo evropsko zlato. 

"Ko sem bil lani v Sloveniji, sem se dvakrat peljal s taksiijem in oba taksista sta me ogovorila 'hej, trener Dallada'. Nato sta kar sama od sebe začela govoriti o zmagi na Eurobasketu in kaj je to pomenilo državi. Vem, da je reprezentanca v velik ponos Sloveniji. Luka se bo odločil. V vsakem primeru ga bomo podprli," je obljubil trener.

Magic Johnson in Luka Dončić Izjemno priznanje! Šport Neverjetno, na katero mesto je legendarni Magic Johnson uvrstil Dončića!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice