Šport > Košarka
6379 ogledov

Dončić globoko razočaran, a njegova obljuba vliva upanje

Goran Dragić Luka Dončić Trifunović v kvalifikacijah za SP ni mogel računati na najboljša slovenska košarkarja.
Zvezdnik Dallas Mavericks obžaluje žalostno usodo, ki je doletelo slovensko košarkarsko reprezentanco.

Leto in nekaj mesecev po tem, ko so naši košarkarji v finalu EuroBasketa 2017 premagali Srbijo in osvojili zgodovinsko zlato medaljo, je slovenska reprezentanca pod vodstvom selektorja Rada Trifunovića ostala brez nastopa na svetovnem prvenstvu, ki ga bo od 31. avgusta do 15. septembra 2019 gostila Kitajska.

Slovenija - Latvija Selektor Slovenije: Šport Trifunović: "Ne bom več razlagal, kdor noče razumeti, pač ne razume"

Pomlajena izbrana vrsta, v kateri so manjkali praktično vsi nosilci igre pravljičnega uspeha v Turčiji, je kvalifikacijskem ciklusu dobila le dve od desetih tekem (2-8), za nameček pa je izgubla zadnjih sedem zaporednih obračunov.

"V zgodovini se še ni zgodilo, da bi igrali s takšno reprezentanco," se je po porazu proti Latviji pred očitki branil selektor in dodal, da je zaradi slabe komunikacije z evropskimi klubi v reprezentanco nemogoče privabiti najboljše slovenske igralce.

goran dragić Trener presrečen Šport Dragiću se je počasi že mešalo Goran Dragić Sijajna vrnitev Šport Dragić prizadejal nov udarec Kokoškovu

Fiba sicer še naprej trmoglavo vztraja na aktualnih kvalifikacijskih terminih, kar ima za posledice takšne anomalije, kot je neuvrstitev aktualnih evropskih prvakov na SP. Nad razpletom je močno razočaran tudi najboljši slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je o tej temi spregovoril v pogovoru za New York Times.

"Zelo sem razočaran. Mi smo evropski prvaki. Morali bi zaigrati na SP. Ne morem verjeti, da se kot evropski prvak nismo uvrstili na svetovno prvenstov. Ne vem, zakaj so spremenili sistem kvalifikacij," je povedal Dončić in dodal, da se bo z veseljem odzval povabilu selektorju, če bo to le mogoče. "Olimpijske igre, EuroBasket, SP ... želim si igrati za reprezentanco, kadarkoli bom le lahko. Če ne bom poškodovan, bom igral," je obljubil 19-letnik.

luka dončić Bi moral biti št. 1? Šport Takšno je zdaj mnenje Američanov o Dončiću

Novinar Marc Stein je v članku zapisal, da je Dončić zaenkrat glavni kandidat za naziv novinca leta, da je s povprečjem 18,1 točke, 6,5 skokov in 4,3 podaje najboljši mladi igralec iz Evrope in bodoči NBA zvezdnik ter da ima 19-letni Slovenec še vedno možnosti za uvrstitev na olimpijske igre.

Poleti 2020, nekaj tednov pred olimpijskimi igrami, so na sporedu še štirje kvalifikacijski turnirji za štiri prosta mesta v Tokiu 2020. Pred dnevi je generalni sekretar KZS Rašo Nesterović v pogovoru za STA povedal, da si KZS prizadeva, da bi bila Slovenija ena od gostiteljic teh turnirjev, kar bi pomenilo, da bi imeli Dončić in druščina pred svojimi gledalci v Stožicah možnost za premierno uvrstitev Slovenije na olimpijski košarkarski turnir.

Finale Eurobasket | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.