Šport > Košarka
2529 ogledov

Dragiću se je počasi že mešalo

goran dragić Reševalni pas/Twitter
Trener Miami Heat Erik Spoelstra se je močno razveselil vrnitve Gorana Dragića.

Nekdanji slovenski reprezentant Goran Dragić se je po osmih tekmah vrnil v ekipo in prispeval dvojnega dvojčka (10 točk in 11 podaj) k zmagi Miami Heat nad Phoenix Suns (115:98).

Goran Dragić Sijajna vrnitev Šport Dragić prizadejal nov udarec Kokoškovu

Slovenec je moral po poškodbi kolena počivati kar tri tedne, vročica pa je v času njegove odsotnosti zabeležila tri zmage in pet porazov.

Zdaj se je prvi zvezdnik moštva zmagoslavno vrnil na parketu, kar je zelo razveselilo trenerja Erika Spoelstro.

"Najbolj me veseli, da je spet na igrišču. Ko je naš All-Star košarkar zdrav, smo povsem druga ekipa. Odigral je kvalitetnih 21 minut. Ob koncu sem ga nameraval spet poslati v igro, vendar ni bilo potrebe," je povedal zadovoljni Spoelstra.

"Doma se mi je že mešalo"

Dragić je po tekmi priznal, da se ga pred obračunom z nekdanjo ekipo že močno srbeli prsti. "Najtežje je bilo ostati potrpežljiv. Izpustil sem osem tekem. To je res veliko. Doma se mi je že mešalo. To je bila prva tekma, počutim se dobro," je povedal slovenski as in razkril nekaj podrobnoti o procesu okrevanja.

"Težko je bilo. Karkoli sem naredil, mi je koleno oteklo. Zdaj se je končno umirilo. Treniral sem tri dni zapored. Koleno se je dobro odzvalo. Ko imaš bolečine v kolenu, ne moreš narediti prav veliko. Poskusil sem slediti terapiji. Nato je šlo počasi na bolje. Še vedno nisem povsem nared, vendar se počutim dovolj dobro. Z bolečinami v kolenu je gibanje omejeno. To me je najbolj skrbelo. V zadnjih dneh se je gibljivost vrnila."

Ena najlepših potez na tekmi v Phoenixu je bil Dragićev alley-oop soigralcu Bamu Adebayu, ki je tekmo končal z 22 točkami. "Izjemen je bil. V ekipo je vnesel veliko energije. V obrambi je zmožen pokrivati več različnih položajev Ko imaš takšnega igralca, se energija prenese na celotno ekipo," je soigralca pohvalil Slovenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.