Šport > Košarka
7426 ogledov

Luka Dončić: Pa je prišel tudi dan, ki smo se ga bali

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallas Mavericks, za katere kot član prve peterke igra tudi Slovenec Luka Dončić, so v severnoameriški ligi NBA gostovali v New Orleansu in doživeli visok poraz, saj so pelikani zmagali s 132:106.

Luka Dončić je tokrat prikazal slabšo predstavo: zbral je osem točk, šest podaj in štiri skoke, iz igre je zadel le dva od osmih metov. Dvoboj se je sicer začel prav z njegovim košem, v uvodnih minutah pa je na položaju organizatorja igre v napadu, zaradi poškodbe je manjkal Dennis Smith jr., uspešno podajal soigralcem. Dallas si je priigral celo nekaj prednosti, a jo nato zlahka zapravil.  Do polčasa so sledili še dva zadeta prosta meta in uspešen met za tri točke.

V tretji četrini je Dončić zadel le še enega od prostih metov, zbral dva skoka in podelil eno asistenco, nato pa ga je trener hitro posadil na klop. Ob vse večji razliki in izgubljen položaju za goste, se ga je nato očitno odločil prihraniti za naslednje tekme. Luka je tako odigral zanj zelo skromnih 22 minut, po odigrani minutaži je tokrat zasedel šele osmo mesto v svojem moštvu. Njegov +/- učinek (razmerje točk med ekipama, ko je bil na parketu) je znašal -8, kar v primerjavi s soigralci iz prve peterke niti ni bilo tako slabo. Boljše razmerje sta imela le rezervista Devin Harris (-6) in Ryan Broekhoff (-1).

Telički, pri katerih sta bila v napadu še najbolj razpoložena Harrison Barnes s 16 in Wesley Matthews s 15 točkami, so pred tekmo s Pelikani dobili pet od zadnjih šestih tekem, tokrat pa niso bili kos razigranemu tekmecu, ki je tudi brez poškodovanega Nikole Mirotića zmagal komaj tretjič v zadnjih devetih tekmah.

Pri domači ekipi je s 27 točkami in 18 skoki blestel Julius Randle, prvi zvezdnik domačih Anthony Davis je zbral 27 točk, štiri skoke in kar devet asistenc.

Naslednja tekma Dončića čaka v petek, ko bo s soigralci v domačem Teksasu gostil Memphis Grizzlies.

Luka Dončić Video Šport Sodnik Dončića pripravil do mastne kletvice luka dončić Priznanje in pol Šport Ne boste verjeli, kdo je nov Dončićev oboževalec

Derbi večera je bil le na papirju obračun finalistov minule sezone Golden State Warriors in Clevaland Cavaliers. Ta je pričakovano pripadel košarkarjem Golden Stata, ki so Cleveland odpravili s kar 129:105. Konjeniki namreč niso niti približek ekipi, ki se je v minuli sezoni prebila vse do finala. Poleti jih je zapustil glavni matador LeBron James, ki se je preselil k Los Angeles Lakers, Cleveland brez "kralja Jamesa" pa je v uvodnem delu sezone prišel do le petih zmag na 24 tekmah.

Prvi strelec tekme je bil Stephen Curry, ki je k zmagi bojevnikov prispeval 42 točk, od tega je zadel devet trojk. "Bilo je zelo mirno, veliko bolj, kot smo bili vajeni. Zaradi očitnega razloga, tukaj ni več tako, kot je bilo," je razliko na tribunah Clevelanda opazil tudi trener prvakov Steve Kerr.

Košarkarji moštva Oklahoma City Thunder so se izkopali iz brezna, nadoknadili 23 točk zaostanka ter slavili v New Yorku proti Brooklyn Nets s 114:112. Izkazal se je Paul George z najboljšo predstavo večera. Mrežicam je nasul kar 47 točk, 25 jih je zbral v zadnji četrtini. Russell Westbrook je v statistiko vpisal 21 točk, 17 asistenc in 15 skokov, kar je njegov že 108. trojni dvojček v karieri. Več trojnih dvojčkov imata le legendarna Oscar Robertson (181) in Magic Johnson (138).

Zelo dobro se je odrezal tudi LeBron James, ki je 20 od skupno 42 točk prispeval v četrti četrtini za zmago ekipe LA Lakers, ki je bila s 121:113 boljša od San Antonio Spurs.

Najboljši izkupiček v ligi NBA imajo košarkarji Toronto Raptors (21 zmag, pet porazov), ki so za prepričljivo vodstvo v vzhodni konferenci in na ligaški razpredelnici premagali Philadelphia 76ers s 113:102. Prvi strelec Toronta je bil Kawhi Leonard s 36 točkami. Zelo dober večer je imel tudi Jimmy Butler, ki je za Philadelphio zbral 38 točk, a ni imel prave podpore pri soigralcih za drugačen razplet.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • rosalina 11:53 06.december 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite++++++++======>>>>>> www.WebJob33.Com

  • izy 08:49 06.december 2018.

    Dallas in Luka še ne moreta odigrati dveh zaporednih tekem na istem nivoju.

Sorodne novice