Šport > Košarka
1931 ogledov

Po tekmi premora Dončić spet v stari formi

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa so pred domačimi navijači premagali Portland s 111:102. Luka Dončić je bil gonilna sila in prvi strelec Mavericksov.

Košarkarji Dallasa so zmagali dvanajstič v sezoni. Že ob polčasu so vodili za 15 točk, pred zadnjo četrtino za 14 točk. Kljub temu, da so domači prevladovali skozi celotno tekmo, se je Portland dobro minuto do konca nevarno približal na šest točk zaostanka. Takrat je Ljubljančan stvari prevzel v svoje roke in domače navijače dvignil na noge z zadetim metom za tri točke v svojem slogu.

19-letni novinec je na parketu prebil skoraj 32 minut in bil prvi vknjižil 21 točk, tri podaje in devet skokov. Zadel je dve trojki iz štirih poskusov, imel pa je dve izgubljeni žogi. Pri gostih je zvezdnik Damian Lillard vknjižil 33 točk.

Dončić je bil zaradi poškodbe kolka prisiljen izpustiti nedeljsko tekmo z Los Angeles Clippers. V Dallasu so sicer poudarjali, da poškodba ni hujše narave, kar se je potrdilo na srečanju s Portlandom. Slovenski košarkar je svojemu moštvu pomagal do osme zaporedne zmage na domačem igrišču in 10 na zadnjih 13 tekmah. Pred domačimi gledalci tako uspešni niso bili vse od sezone 2010/2011, ko so kasneje osvojili tudi šampionski prstan.

Dončić je zadel šest od 14 metov iz igre (43%), dve od štirih trojk (50%) in sedem od devetih prostih metov (78%). 21 točkam je dodal devet skokov in tri podaje, izgubil pa je dve žogi.

Dallas se je po zaslugi dobrih predstav v zadnjih tednih povzpel že na sedmo mesto zahodne konference. Po 22 odigranih tekmah ima na računu 12 zmag in 10 porazov.

Tokrat je v v domači American Airlines Centru premagal neposrednega tekmeca za končnico. Portland je namreč dobil 13, izgubil pa 11 tekem in je na lestvici zahodne konference uvrščen tik za Dallasom.

Dončić je bil z 21 točkami najboljši strelec svojega moštva. Wesley Matthews je dodal 17 točk, DeAndre Jordan in Dennis Smith Jr. pa po 12. Jordan je pristavil še 17 skokov.

Pri gostih sta Lillardu, ki je bil s 33 točkami najboljši strelec srečanja, strelsko najbolj pomagala CJ McCollum z 18 in Evan Turner s 13 točkami. Al-Farouq Aminu je dosegel dvojnega dvojčka z 12 točkami in 13 skoki.

Miami Heat je ob odsotnosti Gorana Dragića, ki okreva po poškodbi kolena, izgubil proti Orlando Magic z 90:105.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - Orlando Magic 90:105
(Goran Dragić zaradi poškodbe kolena ni igral)

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 111:102
(Luka Dončić: 21 točk, 9 skokov v 32 minutah za Dallas)

Phoenix Suns - Sacramento Kings 105:122
Utah Jazz - San Antonio Spurs 139:105
Indiana Pacers - Chicago Bulls 96:90

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.