Šport > Košarka
14334 ogledov

Takšno je zdaj mnenje Američanov o Dončiću

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je po četrtini sezone poskrbel za nekoliko drugačna mnenja.

Luka Dončić je bil na naboru lige NBA izbran kot tretji s strani Atlante, pred njo je Phoenix izbral Deandreja Aytona, Sacramento pa Marvina Bagleyja III. Tudi Hawks so se nato odločili, da Slovenca v dogovoru z Dallasom zamenjajo za Traeyja Younga in prihodnji pick prvega kroga nabora, ki bi jim tako v naslednjem letu lahko prinesel še enega kakovostnega košarkarja. Glede na predstave Dallasa, ki igra zelo solidno in tako najverjetneje na papirju ne bo med tistimi, ki bodo izbirali med prvimi, se številnim zdi poteza Atlante vse manj privlačna.

Američani se zdaj namreč že sprašujejo, ali bi Dončić moral biti prvi izbor. "Pred letom dni sem bila v Madridu, sedela v restavraciji z Dončićem in razmišljala, da je to prihodnost lige NBA," je dejala Mina Kimes in dodala: "Še decembra so bili vsi generalni managerji, vsaj tisti, s katerimi sem govorila, enotni, da bo prvi pick. Nato pa je prišel ves proces nabora, moštva so se ustrašila, pojavljati se je začela beseda 'evropsko razočaranje' ... Vseskozi sem menila, da bi moral biti izbran kot prvi, a na koncu ni bil. Zaradi neumnih razlogov." 

Luka Dončić Priznanje Šport Prvi korak k nazivu novinec leta

Dončić je v dobri četrtini sezone prepričal tudi številne preostale ameriške športne analitike. Kimesovi in Rachel Nichols, ki je prav tako že decembra lani Slovencu napovedala bleščečo prihodnost, so se tako pridružili še drugi.

Enoglasni so bili tako pri priznani oddaji televizije ESPN Around the Horn, kjer zdaj stresajo komplimente na račun evropskega košarkarja, pri oddaji Pardon the Interruption pa je svoje stališče o tem, da ga Dončić spominja na mladega Larryja Birda, ponovil Michael Wilbon. Njegov sovoditelj Tony Kornheiser, ki se prej s tem ni strinjal, je šel še korak dlje in zdaj Dončića primerjal z Magicom Johnsonom. V vseh primerih gre za sicer zelo priznane športne voditelje.

Med njih sodi tudi za mnoge tudi nekoliko 'preglasni' Stephen A Smith. "Kaj hudiča se dogaja z Dallasom? Gledam tega fanta (po stari navadi je imel Smith težave z izgovorjavo Dončićevega priimka) in ne morem zanikati, da se zdi nekaj posebnega. Povejte mi, kaj ta otrok pri 19-ih letih prinaša vaši ekipi," je v pogovoru s prvim možem na klopi Teličkov Rickom Carlislom dejal Smith. In odgovor? "Je odličen igralec. Igra precej bolj zrelo od svojih let, ima dobro znanje, je varljivo dinamičen in atletsko sposoben, razume igro in postaja vse boljši v obrambi. Z njim imamo novega fanta, ki ustvarja igro. V sodobni NBA nikoli nimaš preveč organizatorjev igre. Je tiste vrste košarkar, ki uživa v tem, da razigra soigralce, šele nato vrže na koš. Fantje radi igrajo z njim."

In tu je še Smithovo mnenje o Dončiću pred naborom, kjer ni omenjal besede poseben. Vsaj ne v primerjavi z Aytonom. "Absolutno je odločeno, kdo bo prvi pick. Vsaj za Phoenix Suns. Deandre Ayton bo prvi izbor, Phoenix tega ne sme zamočiti," je pred meseci menil Smith, o Dončiću pa z zanj značilno posmehljivim tonom o evropskih košarkarjih, pred tem je kot nespametno potezo omenjal tudi prihod Kristapsa Porzingisa v New York, dejal: "Prekleto me ne zanima, kako izgleda ta deček iz Evrope. Najverjetneje bo izbran kot drugi." Max Kellerman pa je celo menil, da 'Donkić slabo reagira ob pritisku nanj, ko ima žogo'. 

Izgleda, da lahko Dončić spremeni navade tudi nekaterih starih mačkov.

Komentarjev 3
  • Pepe007 10:39 07.december 2018.

    Dončič ima srečo, da ni bil prvi izbor. Tako je prišel k dokaj solidnemu moštvu, ki ima letos kar nekaj zmag. Košarka je moštveni šport in težko, da bi samo on pri Kokoškovu povlekel voz čudežno daleč. Profesionalec gor ali ...prikaži več dol, dvomim, da posamezniku dolgo glava prav dela, če sam sicer igra solidno, moštvo pa vseeno zgublja.

  • lukas99 07:32 07.december 2018.

    Mawerics še ne vejo,kaj so dobili z Luko.Dobili so ze popoln DIAMANT.

  • Avatar Donnawasta
    Donnawasta 23:16 06.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

Sorodne novice