Šport > Košarka
7046 ogledov

Luka Dončić prvič brez tekme, to je razlog

Harrison Barnes Reševalni pas/Twitter
Oba slovenska košarkarja v ligi NBA v noči na ponedeljek nista sodelovala na tekmah svojih ekip.

Dallas Mavericks so gostili vodilno moštvo zahodne konference Los Angeles Clippers in zmagali v napeti končnici (114:110). Luka Dončić je zaradi poškodbe kolka izpustil tekmo, potem ko je bil na prvih 20 srečanjih najpomembnejši igralec Teličkov. Slednji so sredi tretje četrtine za nekaj minut ostali še brez Dennisa Smitha Jr., ta je po enem od dvobojev ostal brez zoba.

American Airlines Arena Dončić & Dragić Šport Slovenska invazija na Florido

Ob Dončićevi odsotnosti je bil prvo ime Dallasa - ta je dobil že sedmo domačo tekmo zapored - Harrison Barnes s 30 točkami in devetimi skoki. J.J. Barrea je dodal 24 točk, DeAndre Jordan pa 16 točk in kar 23 skokov. Pri gostih je Montrezl Harrell dosegel 23 točk in deset skokov, Lou Williams in Danilo Gallinari pa po 21 točk.

lebron james luka dončić Priznanje Šport LeBron le spregovoril o dveh bananah, ki mu jih je podelil Dončić

Ob zmagi Miami Heat v domači dvorani proti Utah Jazz (102:100) ni sodeloval Goran Dragić, še vedno ima težave s kolenom. Dragić sicer že trenira z ekipo, a za nastop na tekmi še ni bil dovolj pripravljen. 

Srečanje proti Utahu je v korist Vročice odločil Dwyane Wade s prostima metoma tri sekunde pred koncem. Hassan Whiteside je za Miami zbral 23 točk in 20 skokov.

steph curry NBA Šport Prvakom ni pomagala niti vrnitev prvega zvezdnika

Los Angeles Lakers so doma zlahka ugnali najslabšo ekipo zahoda Phoenix Suns (120:96). Kyle Kuzma je prispeval 23 točk, LeBron James pa 22 točk, šest skokov in osem asistenc za Jezernike. 

New Orleans Pelicans so na krilih Anthonyja Davisa, ta je dosegel 36 točk, 19 skokov in osem asistenc, v gosteh premagali Charlotte Hornets (109:119). 

San Antonio Spurs so vzeli mero ekipi Portland Trail Blazers (131:118), za katero je Damien Lillard dosegel 37 točk in deset asistenc. Za zmagovalce je Demar DeRozan vpisal 36 točk (18 v tretji četrtini), osem skokov in šest asistenc, LaMarcus Aldridge pa 29 točk in osem skokov.

Philadelphia 76ers so bili na svojem parketu boljši od Memphis Grizzlies (103:95) in se v vzhodni konferenci povzpeli na tretje mesto. 

NBA, izidi:

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 114:110
Miami Heat - Utah Jazz 102:100
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 120:96
Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 109:119
Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 103:95
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 131:118

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice