Šport > Košarka
5901 ogledov

Dončić in Telički zasenčili izjemen večer superzvezdnika

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu je bilo v noči na sredo na sporedu deset tekem. Na delu je bil Dallas z Luko Dončićem, slednji je blestel.

Dallas Mavericks so v obračunu dveh moštev iz zvezne države Teksas na gostovanju premagali Houston Rockets (108:128), lanske finaliste zahodne konference. Luka Dončić je v 24 minutah na parketu dosegel 20 točk, šest skokov, dve asistenci in ukradeno žogo, imel je štiri izgubljene žoge. Navduševal je predvsem v prvem polčasu, ko je postregel z nekaj vrhunci.

Dončić Video Šport Klop norela, Dončić nizal vrhunce

Dallas je do visoke prednosti prišel že v prvem polčasu, ko je povedel za 23 točk. V tretji četrtini so se Rakete približale, toda Telički so odbili njihov nalet in vpisali deseto zmago v sezoni, ob tem imajo devet porazov. Dallas je dobil osem od zadnjih desetih tekem in je trenutno na mestu, ki ob koncu sezone vodi v končnico.

Pri Houstonu je imel odličen večer James Harden, toda ob odsotnosti Chrisa Paula ni mogel preprečiti poraza. Harden je zabeležil 25 točk, 17 skokov, 11 asistenc in šest ukradenih žog. To je bil njegov prvi trojni dvojček v letošnji sezoni, skupno 36. v karieri.

Vsi igralci začetne peterke Mavericks so prispevali dvomestno število točk. Ob tem je veteran Devin Harris s klopi dal 20 točk, toliko kot Dončić, pri tem je prispeval kar pet trojk (5:6); J.J. Barea pa je imel na svojem seznamu 13 točk in 12 podaj.

"Res dobro. Proti Houstonu v zadnjih nekaj letih nismo bili pretirano uspešni. Prav tako nismo bili prav dobri na gostovanjih v novi sezoni, zato je zmaga zelo dobrodošla, prav tako je dobro, kako smo igrali," je dejal Harris.

Dončića in Mavericks v noči na soboto čaka gostovanje na zahodni obali ZDA pri LeBronu Jamesu in Los Angeles Lakers.

Pozornost ljubiteljev košarke je privabil tudi prvi zvezdnik moštva Oklahoma City Thunder Russell Westbrook, ki je ob zmagi s 100:83 nad po odhodu LeBrona Jamesa neprepoznavnemu moštvu Cleveland Cavaliers nasul 23 točk, 19 skokov in 15 asistence za mejnik v trojnih dvojčkih. Westbrook je vknjižil 107. trojni dvojček v ligi NBA, s katerim se je izenačil z Jasonom Kiddom na tretjem mestu večne lestvice. Westbrook je za ta mejnik potreboval 760 tekem, medtem ko je nekdanji igralec Dallasa potreboval 1247 tekem. Na vrhu po tem statističnem elementu, torej doseženem dvomestnem številu v posameznih delih igre na eni tekmi, še vedno ostaja Oscar Robertson s 181 trojnimi dvojčki. Drugi na večni lestvici je nekdanji jezernik Magic Johnson (138).

Vodilna ekipa Zahoda Los Angeles Clippers je premagala moštvo z dna Phoenix Suns (115:99), čeprav se Clippers niso izkazali ter so imeli kar 21 izgubljenih žog. Glavni trener Phoenixa, ki je vpisal še sedemnajsti poraz (4:17) za najslabši izkupiček v ligi, je Srb Igor Kokoškov, selektor zlate slovenske reprezentance, ki je osvojila naslov evropskih prvakov.

Iz tabora ekipe San Antonio Spurs prihajajo slabe novice o stanju 38-letnega španskega veterana Pauja Gasola, ki bo zaradi poškodbe izpustil naslednjih 12 tekem.

NBA, izidi:

Houston Rockets - Dallas Mavericks 108:128 (28:36, 28:38, 33:22, 19:32)
Luka Dončić 20 točk 6 skokov, 2 asistenci, 1 ukradena žoga.

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 108:94
Philadelphia 76ers - New York Knicks 117:91
Brooklyn Nets - Utah Jazz 91:101
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 116:113
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 128:89
New Orleans Pelicans - Washington Wizards 125:104
Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 100:83
Portland Trail Blazers - Orlando Magic 115:112
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 115:99

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice