Šport > Košarka
7529 ogledov

Luka poslal zvezdnika v prazno

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Nova odlična predstava Dallasa.

Luka Dončić je na tekmi proti ekipi Boston Celtics od prve minute v napadu zaigral na mestu organizatorja igre, saj je v vrstah Dallasa zaradi poškodbe manjkal Dennis Smith Jr. Mladi Slovenec je hitro zablestel na tem položaju, že v prvi četrtini je ob metu 3/3 za tri točke prispeval devet točk in kar pet asistenc, domače navijače pa navdušil še zlasti z košem ob zaključku napada, ko je najprej s finto v zrak poslal zvezdnika Kyrieja Irvinga, nato pa zadel ob pisku sirene.

Tudi po Dončićevi zaslugi so si domači tako priigrali več kot deset točk prednosti, a se Boston ni predal. Do konca polčasa se je povsem vrnil v igro, v tretji četrtini pa tudi povedel za točko. Vendar so gostitelji znova pritisnili na plin, predvsem po zaslugi J.J. Baree pa se je prednost v zadnjem delu znova hitro povečala, v zadnje minute pa so Telički znova vstopili z dvoštevilčno prednostjo in nato brez težav pripeljali dvoboj do konca. Zmagali so s 113:104.

Dončić je do polčasa zbral 13 točk, v tretji četrtini pa k temu dodal še dva zadeta prosta meta. V svojo statistiko je vpisal 15 točk, osem asistenc in tri ukradene žoge. Pri domačih sta 20 točk dosegla Barea in Harrison Barnes, pri Bostonu pa Jayson Tatum 21 in Irving 19.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 06:33 25.november 2018.

    Ga že kličejo Luka Magic.Kako bi bil rad ponosen na svojo državo tako kot sem nanj.

Sorodne novice