Šport > Košarka
13881 ogledov

Dončić popravil rekord velezvezdnika

Luka Dončić Epa
Luka Dončić po tem dosežku najboljši v zgodovini.

Slovenski član Dallasa je na zadnji tekmi proti Bostonu popravil enega izmed rekordov v ligi NBA. V svojo statistiko je Luka Dončić vpisal 15 točk, osem asistenc in tri ukradene žoge. To je bila njegova 18. tekma v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, prav na vseh pa je presegel mejo desetih točk. Še najmanj, natanko deset, jih je zbral ob svojem debiju, ko je v Phoenixu zaigral proti četi nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova. 

Slovenec je tako postal prvi najstnik v zgodovini NBA, ki je na prvih 18 zaporednih tekmah med elito dosegel dvoštevilčno število točk. Doslej je ta rekord držal velezvezdnik Kevin Durant. Ta je bil leta 2007 na naboru lige NBA izbran kot drugi, na začetku svoje prve sezone pa je v dresu takratnega moštva Seattle Supersonics zbral 17 dvobojev z desetimi ali več točkami. 

Dončić je na 18 tekmah v povprečju zbral 19.1 točke, 6.6 skoka in 4.3 podaje na tekmo.

Luka Dončić Zmaga Šport Luka poslal zvezdnika v prazno Luka Dončić Nameren udarec? Šport Tudi tako so poskušali ustaviti Dončića
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.