Šport > Košarka
33616 ogledov

Dončićev koš, ki je zatresel Los Angeles

lebron james Reševalni pas/Twitter
Meteorski vzpon Luke Dončić se je nadaljeval z epsko zmago proti najboljši ekipi lige NBA.

Dallas Mavericks so sinoči v Staples Centru premagali Los Angeles Lakers (114:100) ter s tem prekinili niz desetih zaporednih zmag moštva iz mesta angelov. Jezerniki so utrpeli šele tretji poraz v sezoni (17-3), po katerem ostajajo na vrhu zahodne konference, Dallas je s 13. zmago ostal četrti (13-6).

"Pojedel" LeBrona Šport Dončić melje vse pred seboj: Ponoči je ponižal legendarnega kralja Jamesa

Tekma se je v prid Dallasa prevesila v tretji četrtini, ki so jo gostje dobili s 35:17. Telički so v prvi polovici drugega polčasa uprizorili delni izid 27:5, kar jim je prineslo neulovljivo prednost in drugo zmago v nizu, s katero so se domačemu moštvu maščevali za poraz po podaljšku srečanja v American Airlines Centru pred natanko mesecem dni.

Luka Dončić Novi rekordi Šport Dončić blestel proti LeBronu, ta je še kako odgovoril

Dončić je v drugem polčasu dosegel kar 21 točk, od tega kar 16 točk in pet podaj samo v tretji četrtini. Skupno je v nekaj manj kot 33 minutah zbral 27 točk, 10 podaj, devet skokov in kar tri ukradene žoge ob 43,5-odstotnem metu iz igre oziroma 40-odstotnem metu za tri (3/3 prosti meti).

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moj prvi polčas je bil grozen. Preprosto grozen. V drugem sem se počutil bolje. Želel sm igrati napadalno in še naprej zaupati v svoj met," je povedal slovenski zvezdnik, ki je tokrat zasenčil tudi svojega idola, velikega LeBrona Jamesa, ki je sinoči zbral 25 točk, devet skokov in osem podaj.

Luka Dončić Kris Zudich Veliko srce! Slovenija Fotografije s srečanja: Kris v naročju nasmejanega Luke Dončića

Ne zgodi se prav pogosto, da komaj 20-letni košarkar v svoji drugi NBA sezoni doseže čudovit koš prek svojega vzornika in spotoma zapečati njegove upe za preobrat. Prav to je sinoči pred skoraj 20.000 navijači v Staples Centru uspelo Dončiću, ko je dobrih pet minut pred koncem tekme dosegel svojo znamenito trojko s korakom nazaj in prednost Dallasa povišal na 21 točk razlike (110:89). "Kralj James", ki je po bloku prevzel Dončića, je bil brez moči.


Legendarni James po tekmi ni bil tako dobro razpoložen kot pred mesecem dni v Dallasu, kjer so Jezerniki slavili po podaljšku. O Slovencu tokrat ni rekel niti besede, pohvalil pa je predstavo celotnega gostujočega moštva, kjer so velik delež k zmagi prispevali rezervisti. 

"Nekatere odločitve niso šle v naš prid, kar je obrnilo potek tekme. Vedeli smo, da Dallas igra zelo dobro, še posebej v gosteh. Pričakovali smo, da se nam bodo poskušali maščevati. Premagali smo jih na njihovem igrišču, oni so nas premagali na našem. Zelo dobra ekipa so, a tudi mi bi lahko igrali bolje,"  je dejal James.

Dončić je ameriškim novinarjem potrdil, da se z LeBronom po tekmi nista pogovarjala.

Dallas je vpisal drugo zmago v seriji treh zaporednih gostovanj. V letošnji sezoni so dobili kar sedem od devetih tekem v gosteh, še vedno pa so neporaženi proti moštvom zahodne konference (5-0). Lani so v gosteh zbrali skromnih devet zmag in kar 32 porazov.

Komentarjev 1
  • stilist 10:02 02.december 2019.

    Novinar! Ni bilo 114:110, ampak 114:100. Razen če si gledal kako drugo tekmo...