Šport > Košarka
8416 ogledov

Dončić melje vse pred seboj: Ponoči je ponižal legendarnega kralja Jamesa

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić na kolena spravil najboljšo ekipo lige NBA, medtem ko je bil Goran Dragić prvi strelec Miamija ob zmagi proti Brooklynu.

Dallas Mavericks je na gostovanju pri vodilni ekipi lige NBA, Los Angeles Lakers, zmagal s 114:100, Luka Dončić pa je zbral 27 točk, deset podaj in devet skokov.

Dallas, ki je zabeležil trinajsto zmago v sezoni, je prekinil niz desetih zmag Los Angeles Lakers, ki so v dosedanjih devetnajstih nastopih izgubil le dvakrat. Prvi zvezdnik lige LeBron James je dosegel 25 točk, 9 skokov in 8 podaj v 36 minutah, ki jih je preživel na igrišču. Prvi strelec ekipe iz Los Angelesa je bil Anthony Davis, ki je dosegel 27 točk, 10 skokov in 2 podaji. 

V prvi četrtini je bila ekipa Los Angelesa boljša od Dallasa, a so slednji ujeli priključek in domače v tretji četrtini povsem nadvladali. V zadnji četrtini so tako le še vzdrževali razliko in tako vknjižili novo zmago. "Ključna je bila tretja četrtina. V prvem polčasu sem igral slabo, v drugem pa sem se počutil boljše, bolj sem zaupal vase," je po tekmi dejal Luka Dončić. "Zame je košarka kot šah, moraš znati brati igro."

Spet se je izkazalo, da ima Rick Carlisle dolgo klop. Pri Dallasu je namreč kar pet igralcev dalo 15 točk ali več, poleg Luke Dončića še Kristaps Porzingis (15 točk in 6 skokov), Dwight Powell (15 točk in 9 skokov), Delon Wright (17 točk, 5 skokov in 9 asistenc) ter Justin Jackson (15 točk in 1 skok). Pri domačih je bil tretji strelec Alex Caruso, ki je dosegel 10 točk, 4 skoke in 1 podajo, točke pa je doseglo še 8 igralcev, ki so skupaj dali 38 točk.

Odličen večer je imel tudi drugi slovenski zvezdnik v ligi NBA, Goran Dragić. Dosegel je tri točke manj kot Dončić, Miami Heat pa je vknjižil štirinajsto zmago.

Dragić je bil prvi strelec moštva in ključni igralec, saj je koš dosegel tudi v zadnji minuti in pol, v kateri je Miami nadoknadil zaostanek sedmih točk in slavil s 109:106. Iz igre je metal 9:18 oziroma 3:6 za tri točke.

Ekipa s Floride je trenutno tretja na vzhodu in peta v ligi NBA.

Video Šport Tako čustveno je bilo, ko je mladi Kris spoznal Luko Dončića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice