Šport > Košarka
3335 ogledov

Američan znorel, Dragiću ni bilo jasno, v čem je problem

Print Screen
Košarkar Houston Rockets se je zelo burno odzval na osebno napako Gorana Dragića.

Miami Heat so sinoči gostovali v Teksasu, kjer so morali s 107:118 priznati premoč Houston Rockets.

Prvič letos je tekmo v začetni peterki vročice začel Goran Dragić, ki je odigral 33 minut in pol ter prispeval 13 točk, dva skoka, podajo in ukradeno žogo.

V zaključku srečanja, ko je bil zmagovaleč že odločen, je Dragić storil osebno napako, s katero je izzval bes Danuela Housa Jr.

Luka Dončić Rick Carlisle Proste roke Šport Trener povedal svoje, zdaj je na potezi Dončić

Lovenec je dobre pol minute pred koncem s čvrstim posredovanjem zaustavil prodor Housa, nakar je ta vanj zalučal žogo. Košarkar Houstona, očitno prepričan, da je bil Dragićeva poteza namerna, je nameraval celo obračunati z njim, a so mu na pomoč priskočili soigralci.

Dragićeva osebna napaka sama po sebi ni bila ne vem kako problematična, zato ga je jezna reakcija presenetila. Roke je dvignil v zrak, ne vedoč, kaj se je pravzaprav zgodilo.

Izkazalo se je, da je House igral rahlo poškodovan, težave pa mu povzroča leva rama, kamor je dobil zelo neprijeten udarec. Očitno so bile prisotne bolečine, saj se je kasneje držal za ramo, zgovorna pa je bila tudi grimasa na njegovem obrazu.

dragić dončić "Zapomnite si ..." Šport Dragić je vedel! Poglejte to napoved o Dončiću

Po ogledu počasnega posnetka je bil Dragić kaznovan z namerno oziroma grobo osebno napako (flagrant 1), House pa je zaradi metanja žoge prejel tehnično.

Kljub burnemu razpletu srečanja je bil branilec Houstona zadovoljen s svojo predstavo. "Ko James Harden in Russell Westbrook prodirata, so nasprotniki pod pritiskom, zato jaz ostanem odkrit. Hvala Russ in James," je komentiral svoj strelski rekord.

"Vsak dan dela na svojem metu. Takšne priložnosti se mu bodo še ponujale. Bolj kot bo samozavesten, lažje bo dosegal koše," pa je soigralca pohvalil Harden.

Miami je po 17. odigranih tekmah (12-5) na četrtem mestu vzhodne konference.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.