Šport > Košarka
4253 ogledov

Vse to je LeBron že izjavil o Dončiću, kaj pa tokrat?

LeBron James, Luka Dončić twitter
Luka Dončić je v četrtem poskusu prišel do prve zmage proti LeBronu Jamesu.

Še pred njunim prvim spopadom v ligi NBA je imel legendarni košarkar Los Angeles Lakers LeBron Jamesa marsikaj povedati o slovenskem čudežnem dečku. Sinoči sta se v Staples Centru pomerila že četrtič, "medsebojni" izid pa je 3:1 v korist kralja Jamesa.

lebron james LeBron kdo!? Šport Dončićev koš, ki je zatresel Los Angeles

Dončić se mu je na pragu zvezdniškega Hollywooda oddolžil za poraz pred mesecem dni v Dallasu, kjer so Jezerniki s trojko v zadnji sekundi izsilili podaljšek in na koncu slavili s 119:110.

James je takrat postal najstarejši košarkar, ki je na eni tekmi dosegel vsaj 30 točk in 15 podaj, Dončić pa najmlajši košarkar, ki je dosegel trojnega dvojčka z vsaj 30 točkami in 15 podajami.

James ga je nato označil za "zaj***nega piz**na", kar je postala ena najodmevnejših izjav tiste tekme.

LeBron James | Avtor: Epa Epa

To pa ni bilo prvič, da je superzvezdnik o Luki govoril z izbranimi besedami, pred njunim prvim srečanjem lanskega oktobra je namreč dejal: "Dva moja najboljša prijatelja iz srednje šole danes igrata v Evropi. Povedala sta mi zanj in pravita, da je zelo dober košarkar. Mislim, da se ne boji. To ni nič novega zanj. Najboljše pri evropski košarki je prav to, da igralce razvijajo zelo zgodaj."

luka dončić Drugi časi Šport Dončić še vedno občuduje LeBrona, toda ...

Nekaj mesecev kasneje je Dončića uvrstil na seznam igralcev, s katerimi bi si želel deliti slačilnico. "Ali bi želel igrati ob Kevinu Durantu? Zagotovo. Jimmyju Butlerju? Brez dvoma. Kyrie Irving, Giannis, Embiid, Ben Simmons? Luka Dončić. Lepo vas prosi, to ni raketna znanost. Vsi so izjemni igralci. Z veseljem bi igral z njimi," je povedal.

Na drugi medsebojni tekmi je Dončić zadel le dva od 13 metov iz igre, a je poskrbel za vrhunec večera, ko je kar dvakrat blokiral svojega idola. "Pojavil se je iznenada in me dvakrat blokiral. Povedal sem mu, da ga nisem videl pri obeh poskusih. Nato sem se zaletel vanj. Poskrbel sem za to. To je bilo namerno," je priznal.

Po prvi letošnji tekmi je James še dejal: "Ne razmišljam o dvoboju ena na ena. Luka je velik talent. Všeč mi je njegova igra. Ne samo, ker zna dosegati koše, ampak ker vključi soigralce. Vedno sem bil pristaš takšne košarke. On jo igra na pravi način," je povedal.

In sinoči? Kaj je o Luki povedal sinoči? Nič!

"Luka, ali sta se po tekmi pogovarjala z LeBronom in če ja, o čem?" so novinarji vprašali Dončića. "Ne, nisva," jim je odvrnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice