Šport > Košarka
2064 ogledov

Dončić še vedno občuduje LeBrona, toda ...

luka dončić Print Screen
Slovenski košarkar se je otresel strahospoštovanja do svojega idola.

Derbi zahodne konference med Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers je imel za Luko Dončića prav poseben pomen, saj se je imel znova priložnost meriti s svojim najljubšim košarkarjem vseh časov, slovitim LeBronom Jamesom

"Pojedel" LeBrona Šport Dončić melje vse pred seboj: Ponoči je ponižal legendarnega kralja Jamesa

Štirikratni MVP lige NBA tokrat ni mogel preprečiti poraza svojega moštva, kateremu je z z dvojim dvojčkom znova največ preglavic povzročal prav slovenski košarkar.

Od prvega snidenja Dončića in Jamesa je minilo že več kot leto dni, zvezdnik Dallas pa je danes precej bolj samozavesten in dominanten kot v krstni sezoni lige NBA. To se odraža tudi na parketu, kjer je sinoči statistično nadigral svojega idola in mu prizadejal prvi poraz po desetih zaporednih zmagah.

"Spominjam se tistega dne. Takrat sem bil zagotovo bolj nervozen, o tem ni dvoma," se je na prvo medsebojno tekmo, po kateri mu je James podaril svoj dres, ozrl Dončić. "Tisto je bilo zame res nekaj posebnega. On je košarkar, po katerem sem se zgledoval kot otrok," je dodal.

"So se tvoji občutki spremenili?" ga je vprašal eden izmed novinarjev. "Še vedno ga občudujem. On je moj idol. To se ni spremenilo," je odvrnil.

lebron james LeBron kdo!? Šport Dončićev koš, ki je zatresel Los Angeles

Dončić je proti Jezernikom odigral že 15. zaporedno tekmo, na kateri je dosegel najmanj 20 točk, pet skokov in pet podaj. Na lestvici je zdaj poravnan z Jamesom, ki mu je to uspelo v sezoni 2017-2018.

Dončić je samo še tri tekme oddaljen od izenačitve rekorda Michaela Jordana iz sezone 1988-1989 (18) oziroma dve tekmi od dosežka Russella Westbrooka izpred petih let (17).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.