Šport > Košarka
3113 ogledov

Žoga se mu je lepila na roke, še sam ni vedel, kako mu uspeva

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski čudežni deček še naprej beleži absurdne številke.

Luka Dončić je odigral še eno zgodovinsko tekmo v ligi NBA. Tokrat se je do osebnega rekorda 18 skokov dokopal v manj kot 29 minutah, saj mu ob odlični predstavi rezervistov v zadnji četrtini sploh ni bilo treba stopiti na parket.

Luka Dončić NBA Šport Luka z rekordnim dosežkom in simultanko v treh četrtinah razbil Pelikane

Dončić je k zmagi Dallasa, 14. v sezoni, nad New Orleans Pelicans (118:97) prispeval 33 točk (9/18 iz igre, 5/12 za tri, 10/13 prosti meti), 18 skokov in pet podaj za skupni indeks +16.

Spotoma je poskrbel za še en rekord v ligi NBA, postal je namreč prvi košarkar v zgodovini s takšno statistiko na tekmi, na kateri se ni igral podaljšek.

"18 skokov je veliko. To je res veliko skokov za košarkarja na njegovem igralnem mestu. Vseeno mi je, s katerega planeta si - to je ogromno," navdušenja ni skrival trener Dallasa Rick Carlisle.

"Kaj pa vem, občutek sem imel, da je šla žoga po vsakem metu v moje roke. Še vedel nisem, da jih je bilo toliko," je povedal Dončić.

"Žoga je kar prihajala k meni."

Dončić o osebnem rekordu

Na vprašanje, kako pomembno je, da mu je trener v zadnji četrtini namenil počitek, je odvrnil: "Seveda je pomembno. Na klopi smo bili zato, ker smo imeli ugoden rezultat. Fantje so igrali dobro. Prednost je z desetih točk narasla na dvajset. Imamo dober igralce, zato je prav, da igrajo."

Luka Dončić Dallas Mavericks Priznanje Šport Dončić igralec meseca

Dončić je pred tekmo postal MVP meseca novembra v zahodni konferenci. V preteklem mesecu je v povprečju prispeval 30,8 točke, 9,9 skoka, 9,6 podaje in 1,4 ukradene žoge na tekmo. Njegovo siceršnje povprečje v sezoni 2019/2020 znaša 30,7 točke, 10,3 skoka in 9,4 podaje, kar je tik pod pragom trojnega dvojčka.

"Občutek je izjemen. Vesel sem te nagrade. Zahvalil bi se trenerjem in soigralcem, brez njih to ne ni bilo mogoče," je povedal 20-letnik, ki je v karieri  zbral že 15 trojnih dvojčkov, od tega kar sedem v letošnji sezoni oziroma dva več od LeBrona Jamesa (5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice