Šport > Košarka
5204 ogledov

Najbizarnejša odločitev v zgodovini NBA! Harden zabil, sodniki razveljavili koš

James Harden Reševalni pas/Twitter
James Harden je bil po sodniški odločitvi upravičeno besen.

Houston Rockets so sedem minut pred koncem rednega dela tekme proti San Antonio Spurs vodili s 105:89, medtem ko so minuto in sedem sekund pred koncem še vedno vodili za 8 točk, a so po dveh podaljških na koncu izgubili s 135:133.

Eden najboljših košarkarjev na svetu ter prvi favorit za naslov MVP, James Harden, je zbral kar 50 točk ter izgubil že šesto tekmo v karieri, na kateri je dosegel to številko. Toda moral bi ostati pri zgolj petih, saj so razplet tekme tokrat krojili sodniki.

Luka Dončić Neustavljiv Šport Tako se bodo lotili Dončića

V 41. minuti tekme je Harden ob rezultatu 102:89 ukradel nasprotniku žogo (ter dokazal, da tu in tam tudi zna igrati obrambo) ter v protinapadu žogo zabil skozi obroč. Žoga je že poletela skozi obroč in mrežico ter se nato povlečena z mrežico čudno odbila in poletela nazaj nad koš.

Sodniki koša sploh niso opazili, toda znameniti sodniški strokovnjak James Capers je potrdil napako z njihove strani. "Koš bi morali priznati," je bil neposreden po koncu tekme ter dodal, da so si gosti vendarle krivi tudi sami, saj v 30 sekundah po incidentu niso zahtevali, da sodniki vse skupaj preverijo s posnetkom, temveč so se prerekali zaradi odločitve.

Prvotna sodniška odločitev je tako obstala, kljub temu da so kasneje tudi sami sodniki le priznali, da bi koš moral veljati. Fantomski koš Jamesa Hardna je tako postala ena najbizarnejših odločitev v zgodovini lige.

Če bi koš priznali, bi Houston zelo verjetno slavil, s čimer se je strinjal tudi ogorčeni Harden: "Takrat smo nehali igrati, medtem ko je nasprotniku zrasla samozavest."

luka dončić Absurdne številke Šport Žoga se mu je lepila na roke, še sam ni vedel, kako mu uspeva LeBron James, Luka Dončić Zanimivo Šport Vse to je LeBron že izjavil o Dončiću, kaj pa tokrat?
Komentarjev 1
  • Avatar Kseliessa
    Kseliessa 23:53 04.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice