Šport > Košarka
2493 ogledov

Tako se bodo lotili Dončića

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić po zmagi nad Pelikani in priznanjem za najboljšega košarkarja meseca novembra na zahodu ne bo imel veliko časa za počivanje na lovorikah.

Dallas Mavericks so sinoči premagali New Orleans Pelicans (117:97) in tako serijo treh zaporednih gostovanju zaključili brez poraza. Luka Dončić in druščina se zdaj vračajo v Teksas, kjer bo že v četrtek gostovalo moštvo Minnesota Timberwolves.

luka dončić Absurdne številke Šport Žoga se mu je lepila na roke, še sam ni vedel, kako mu uspeva

Domači bodo poskušali podaljšati niz nepremaganosti na štiri tekme, gostje pa se bodo poskušali pobrati po porazu proti Memphisu.

Telički so v lanski sezoni dobili dve od treh tekem proti Volkovom. V povprečju so dosegali več kot 122 točk na tekmo, kar je bilo najvišje povprečje proti katerikoli ekipi v sezoni 2018/2019.

Tudi Dončić je bil proti proti Minnesoti zelo razpoložen, saj je treh obračunih povprečno vpisal 27,3 točke, 8,7 skoka in 7,0 podaje. Povprečje 27,3 točke je bilo za takratnega novinca najvišje proti katerikoli ekipi iz zahodne konference.

Luka Dončić Dallas Mavericks Priznanje Šport Dončić igralec meseca

Dončićeva forma je letos naravnost zastrašujoča, česar se zelo dobro zavedajo tudi v Minnesoti. Ameriški organizator igre Jeff Teague je priznal, da jih v American Airlines Centru čaka visoka ovira, ki sliši na ime Luka Dončić.

Razkril je, se bodo Slovenca lotili z agresivno obrambo. "Luka je v tem trenutku verjetno najboljši igralec v ligi NBA," je povedal Teague in dodal, da bo Dončić deležen veliko fizičnega kontakta.

"Veliko bo telesnega stika. Nisem prepričan," je pesimistično zmajeval z glavo. "Trenutno ga nihče ne more ustaviti. Morali se bomo domisliti načrta, kako ga upočasniti," je dodal.

Košarkarji Dallasa so letos dobili 14 od 20 tekem (14-6), kar jih uvršča na četrto mesto zahodne konference. Minnesota je pri desetih zmagah (10-9), na lestvici pa je trenutno na sedmem mestu.

Luka Dončić NBA Šport Luka z rekordnim dosežkom in simultanko v treh četrtinah razbil Pelikane

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.