Šport > Košarka
11606 ogledov

"Naša taktika? Daj Dončiću žogo in naj se mu odfu..."

Kristaps Porzingis Luka Dončić Reševalni pas/Twitter

Dallas je trenutno ena najbolj vročih ekip v ligi, Telički so slavili na zadnjih štirih tekmah zapored, pri tem pa v gosteh premagali tudi Los Angeles Lakers z LeBronom Jamesom in Anthonyjem Davisom, ki sta s soigralci na 22 tekmah doživela le tri poraze. Dallas je odigral 21 dvobojev in jih dobil 15, kar ga na izjemno močnem Zahodu uvršča na četrto mesto. Pred njim so na lestvice le LA Lakers, Denver in LA Clippers.

Moštvo iz Teksasa je tako na zelo dobri poti, da se po dolgem času znova uvrsti v končnico. Veliko okrepitev za četo Ricka Carlisla je pomenil prihod Kristapsa Porzingisa, ki je bil sicer član Dallasa že drugi del minule sezone, a takrat še ni zaigral zaradi poškodbe. Latvijec je pred začetkom nove le rehabilitiral dolgotrajno poškodbo kolena, navajanje na novo sredino pa še poteka. Porzingis, ki je bil pred prihodom na jug ZDA nesporni prvi mož moštva New York Knicks, se mora ob izjemnem Luki Dončiću sicer navaditi tudi na nekoliko drugačno vlogo v ekipi.

Luka Dončić ZDA Šport Slovita publikacija v superlativih o Dončiću, dobil bo še eno nagrado

porzingis dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Ni lahko, toda ko zmaguješ... Zabavno je in to je tisto najpomembnejše. Večino večerov preprosto damo Luki žogo v roke in počakamo, da se mu odf... na parketu," je latvijski zvezdnik za Athletic barvito opisal trenutno taktiko Dallasa. Dončić je s svojimi predstavami sicer že nekajkrat potegnil voz teksaške ekipe v pravo smer, a so se na nekaterih dvobojih izkazali tudi nekateri preostali košarkarji Mavsov. Prav odlična klop Dallasa zna biti v dolgi sezoni bistvenega pomena za uspeh Teličkov.

Komentarjev 1
  • Avatar Astelarra
    Astelarra 23:50 06.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice