Šport > Košarka
8740 ogledov

Kokoškov razkril, zakaj Dončić ni postal član Phoenix Suns

igor kokoškov Epa
Nekdanji selektor slovenske reprezentance tudi o tem, zakaj njegova ekipa Phoenix Suns na naboru ni izbrala Luke Dončića.

Košarkarski trener Igor Kokoškov, aktualni selektor srbske izbrane vrste, je v obširnem intervjuju za hrvaški Index.hr, spregovoril tudi o slovenskem čudežnem dečku, ki pri rosnih 20 letih piše zgodovino najmočnejše lige na svetu.

"Do nedavnega smo o Luki govorili kot igralcu, ki prihaja v NBA, danes o njem govorimo kot o enem najboljših igralcev na svetu. Še posebej fanscinatno je, kako hitro se je vse to zgodilo. Nima smisla izgubljati besed o njegovem potencialu, Luka je to prerasel. Njegova igra očara. Nevaren je tudi zato, ker zna razigrati ekipo. Vsi igralci so ob njem še boljši, kot dejansko so. Luka je danes morda celo najbolj vestranski igralec na svetu," je za hrvaški medij dejal Kokoškov.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 | Avtor: Profimedia Profimedia
Dotaknil se je tudi kratke, a nadvse uspešne karierne poti 20-letnega fenomena. "Luka se je na naverjeten način spoprijel z vsemi izzivi. S tem mislim predvsem na hitrost njegove reakcije. Kot otrok je odšel v Real in si izboril mesto v prvi ekipi. Rekordno hitro je postal del rotacije. To mu ni zadostovalo, zato je postal vodja ekipe, nato najboljši košarkar Evrope in MVP Final Foura. Zatem je bil vodja slovenske reprezentance, ki je postala evropski prvak. Evropa je bila premajhna za njegov talent, zato je odšel v NBA in postal novinec leta, v drugi sezoni pa je resen kandidat za najboljšega igralca v ligi. Ali veste, kaj je pri tem najboljše? Luka se še vedno razvija in ima veliko prostora za napredek. Z vsako tekmo postaja boljši igralec. Vem, da se sliši nerealno, a Luka je nerealen košarkar, tako da me to niti malo ne preseneča. Človek se kar ustraši, ko pomisliš, koliko je star. Trenutno lahko samo uživamo v njegovi košarki."

Kokoškov se pridružuje prevladujočemu mnenju, da je bil Dallas najboljša možna izbira. "Luka je v fantastičnem položaju, ker Dallas ničesar ne počne na pamet. Vsaka odločitev ima svoj zakaj in zato. Dallas ga je načrtno pripeljal in zanj je bilo sijajno, da je v prvi sezoni igral z Dirkom Nowitzkim, ki je nanj prenesel lastnosti vodje. Luka se je z 19 leti naučil, kako postati vodja NBA ekipe. V ključnih trenutkih prevzema odgovornost in to je neprecenljivo za mladega igralca. Dallas je bil odlična izbira. A po drugi strani ima Luka takšne sposobnosti prilagajanjq in toliko talenta, da bi tudi v ekipi z številnimi zvezdniki našel svoje mesto," je prepričan srbski strokovnjak.

luka dončić | Avtor: Dallas Mavericks Dallas Mavericks

Kokoškov je bil v lanski sezoni glavni trener moštva Phoenix Suns, zato se je marsikomu zdelo zelo presenetljivo, zakaj se Sonca, ki so na naboru izbirala prva, niso odločila za Dončića. Kokoškov pri tem naj ne bi imel nobene besede, saj so Deandreja Aytona izbrale višje instance kluba. "Na žalost vam zaradi profesionalnega kodeksa na to vprašanje ne smem odgovoriti, a ker ste me že vprašali, lahko rečem, da spim povsem mirno," je zaupal hrvaškim kolegom.

Iz teh besed je moč razbrati, da si ničesar ne očita, kar bi v prevodu bržkone pomenilo, da odločitev ni bila njegova.

Komentarjev 2
  • boter77 10:05 06.december 2019.

    Še dobro, da imamo konkurenčni medij, kjer pišejo, da Kokoškov ni razkril ničesar.

  • blayo 21:10 05.december 2019.

    Sorry, ampak iz tega članka ni razvidno da bi karkoli razkril, še manj pa konkretno da bi razkril "zakaj". Skratka iz članka nisem izvedel nič, kar ne bi vedel že vsaj eno leto...

Sorodne novice