Šport > Košarka
62367 ogledov

Iz te vasi na Kosovem izvira Luka Dončić

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
V preteklih dneh ste lahko brali povzetke srbskih medijev, ki so vzpostavili stik s člani družine Luke Dončića.  Luka Dončić V Srbiji Šport "Kako je lahko Luka Slovenec, če je bilo dedku ime Srbobran?"

Dušan Dončić, eden od daljnih sorodnikov ljubljanskega košarkarja, je pojasnil vez Luke in njegovega očeta Saše z rodno grudo in opisal redke obiske obeh v vasi Biča na Kosovem.

Dušan Dončić je sam živel v omenjeni vasi, a se je, v luči razmer, lani preselil v srbski Kragujevac. V Biči pa, po njegovih besedah, prebivata le še dva človeka.  

"V vasi je samo še ena družina - njegovi sorodniki. Tam je brat Lukinega pokojnega dedka. On živi tam z ženo in nikomer drugim," je za espreso.rs dejal Dušan Dončić.

"Jaz živim v Kragujevcu, pred letom in pol sem prišel iz Biče. Vas je srbska, v njej je okrog 40 hiš, a tam stanuje le še ta družina," je dodal daljni sorodnik košarkarskega velemojstra.

vas Biča Kosovo | Avtor: Facebook Facebook

Dedek Luke Dončića se je imkenoval Srbobran, Lukin oče Saša, nekdanji slovenski reprezentant, pa se je rodil v Sloveniji - točneje v Šempetru pri Gorici.

Luka Dončić Bolje ne gre Šport Trener potolčenih tekmecev Dončiću podelil enega najlepših komplimentov
Komentarjev 28
  • Tatjana Ha 18:39 13.december 2019.

    On izvira iz Slovenije tu je rojen mati je Slovenka, njegov oče je rojen v Sloveniji Šempeter pri Gorici petem nikakor ne izvira iz ....

  • peter72 15:12 12.december 2019.

    Vsi mi izviramo iz Afrike!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:38 12.december 2019.

    Šiptarac,tko,kot dr.fasaderstva z diplomo najprestižnejše univerze ä Prishtinë!

Sorodne novice