Šport > Košarka
1435 ogledov

Dvakratni MVP lige: Luka je lahko boljši od Dirka

Steve Nash Simon Maljevac
Nekdanji soigralec Dirka Nowitzkija ima zelo visoko mnenje o mladem slovenskem zvezdniku.

Steve Nash, nekdanji član Dallasa, pri teličkih je igral skupaj z Dirkom Nowtzkim, je v intervjuju za NBA Cafe Barcelona spregovoril tudi o slovenskem zvezdniku.

"Mislim, da je najboljši dvajsetletnik, ki jih je videla liga NBA. Igra se sicer nekoliko drugačna košarka kot ob prihodu LeBrona Jamesa v ligo. Mislim, da so številke nekoliko napihnjene zaradi hitrosti igre in prepovedi polaganja rok na tekmeca. Vseeno mislim, da LeBron ni bil tako nadarjen in 'spoliran' pri dvajsetih letih. Luka ne bo nikoli takšen atlet kot LeBron, a je na tem področju vseeno odličen. Njegove atletske sposobnosti podcenjujejo," je dejal kanadski velemojster, ki je bil v dresu Phoenixa, kjer je bil tudi mentor Goranu Dragiću, kar dvakrat izbran za najkoristnejšega igralca lige.

"Govoril sem z Luko, povedal mi je, da je poleti veliko časa prebil v telovadnici in delal na svoji fizični moči. Je podcenjen atlet. To lahko vidite, ko prestavi v višjo prestavo in se prebije do položaja na katerem želi biti, to vidite ob lovljenju odbitih žog, je bolj fizičen kot pričakujete. Če bo ostal zdrav, bo postal član Hiše slavnih."

Bo presegel doslej najboljšega Evropejca v ligi? "Vsekakor je možno, da bo boljši kot Nowitzki, še zlasti, če se spomnite Dirka pri dvajsetih... Dirk je bil izjemen že takrat, a če ga primerjate z Luko... Ni primerjave, Dirk je fizično zaostajal, Luka pa je že zdaj tam. Mislim, da je Dirk pred prihodom v NBA igral v drugi nemški ligi, Luka pa je v evroligi nastopal za Real Madrid. To je povsem drugače," pravi Nash.

"Dirk je bil v tistem času redkost, zdaj pa je povsem normalno, da košarkar po prihodu iz Evrope takoj zaigra odlično. Toda Luka ni navaden v nobenem pomenu besede, ima možnost, da postane boljši od Dirka. Ta je bil sicer eden najboljših košarkarjev v zgodovini lige in to veliko pove, kakšen igralec je Luka in kašen talent ima," je zaključil osemkratni udeleženec tekme All-Star.

Steve Nash je s svojo izjavo zbodel trenerja Interja Joseja Mourinha. (Foto: Reu | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice