Šport > Košarka
15397 ogledov

Dončić pod drobnogledom lige NBA, to so ugotovitve

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Protesti slovenskega košarkarja so bili upravičeni, je po podrobni analizi sporne akcije presodila liga NBA.

Sodniki lige NBA so v poročilu Last Two Minutes (Zadnji dve minuti) potrdili, da je bila v poslednjih sekundah tekme med Dallas Mavericks in Sacramento Kings storjena napaka v škodo Luke Dončića in njegovega mošva.

luka dončić Pretepali Luko Šport Dončiću počil film, najprej tehnična, nato še velikanska napaka

Slovenski košarkar je imel ob koncu tekme priložnost za izenačenje, a je bila pri izidu 106:108 nad njim storjena osebna napaka. Pri metu na koš ga je po komolcu udaril gostujoči organizator igre Cory Joseph, zaradi česar bi moral imeti Dončić na voljo dva prosta meta, a je sodniška piščalka ostala nema. Končni izid je nato po napaki Dallasove obrambe postavil Nemanja Bjelica.

V Dallasovem taboru je bilo po tekmi kar nekaj pripomb na račun sojenja, saj sta se Dončićevemu mnenju o sodniški napaki pridružila tako Rick Carlisle kot Kristaps Porzingis.

rick carlisle Zaskrbljujoče Šport Dončić okrvavljen na klop, trener ogorčen: "Veliko si dovolijo."

Zdaj jim je uradno pritrdilo tudi združenje sodnikov lige NBA, ki je v uradnem poročilu dogajanja priznalo, da je bil nad Dončićem res storjen prekršek. "Joseph (SAC) se je dotaknil Dončićevega komolca, kar je vplivalo na njegov poskus meta," so zapisali.

Končni razplet tekme se zaradi tega seveda ne bo spremenil, sta pa tako Dallas kot Dončić s priznanjem te napake dobila nekaj zadoščenja.

 | Avtor: Reddit Reddit

Poročilo Last Two Minute podrobno analizira dogajanje NBA tekem, na katerih razlika med moštvoma v zadnjih dveh minutah v kateremkoli trenutku znaša tri točke ali manj.  Namen poročila je navijačem, ekipam in medijem podrobneje predstaviti, kako so sodniške odločitve vplivale na razplet tekme. 

V poročilu so zajete tako dosojene kot nedosojene odločitve. S tekme Dallasa in Sacramenta so pod drobnogled vzeli 22 sodniških odločitev, od tega so bile tri napačne.

luka dončić Jordan, si videl? Šport NBA se klanja Dončiću, dosežek odmeva širom sveta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.