Šport > Košarka
4986 ogledov

Dončiću počil film, najprej tehnična, nato še velikanska napaka

luka dončić Print Screen
Košarkarji Dallas Mavericks so po zaslugi katastrofalnega prvega polčasa in sodniške napake izgubili tekmo s Sacramento Kings.

Dallas Mavericks so po petih zaporednih zmagah doživeli poraz v American Airlines Centru, kjer so z izidom 110:106 slavili Sacramento Kings. Za domače je bil to šele sedmi poraz v sezoni (16-7), po katerem ostajajo na tretjem mestu zahodne konference.

Luka Dončić Na koncu drama Šport Dončić podrl še en rekord, nato so se nanj spravili sodniki

Luka Dončić je v 35 minutah zbral 27 točk, sedem skokov in osem podaj ob 42-odstotnem metu iz igre (10/24), 25-odstotnem metu za tri (3/12) in 80-odstotnem izvajanju prostih metov (4/5).

Sinočnja tekma, na kateri Dallas nikakor našel pravega ritma, v tretji četrtini pa je celo zaostajal že za 24 točk, je minila tudi v znamenju Dončićevega nenehnega pregovarjanja s sodniki.

Slovenski zvezdnik je imel ogromno pripomb na sojenje, saj so so delivci pravice spregledali kar nekaj očitnih osebnih napak. O tem priča tudi majhno število izvedenih prostih metov (5), čeprav je bil vseskozi tarča zelo fizične igre.

Zaradi ugovarjanja si je v prvi četrtini prislužil celo tehnično napako, kaplja čez rob pa je bila sodniška napaka dobrih sedem sekund pred koncem, po kateri je Dončić izgubil živce.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Dallas je v zadnji četrtini nadoknadil ves zaostanek in imel pri izidu 106:108 celo priložnost za izenačenje. Dončić je prišel do meta, a zgrešil, pri tem pa je bila nad njim storjena osebna napaka. Sodniki je niso dosodili, po minuti odmora pa je zmedo v Dallasovi obrambi izkoristil Nemanja Bjelica, ki je postavil končni izid (110:106).

Dončić je besnel in udarjal po svojem komolcu, kjer je prišlo do kontakta, vendar se sodniki zanj niso zmenili. Do pogovora z novinarji se je 20-letnik, ki ima v zadnjem času težave s krotenjem jeze, uspel pomiriti. 

Vztrajal je, da je bila nad njim storjena osebna napaka, čemur pritrjujeta tako Rick Carlisle kot Kristaps Porzingis, a obenem priznal, da bo moral spremeniti svoj odnos in sodniške napake sprejemati na mirnejši način.

luka dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Slika govori sama zase. Sodnik trdi, da ni videl osebne napake. Naslednjič si moram pripraviti boljši met," je o sporni odločitvi nekaj sekund pred koncem povedal Dončić.

"Zagotovo bom moral spremeniti odnos, ampak stvar je v tem, da je košarka moja strast. Hočem zmagati. Včasih ponorim, ker vedno hočem zmago. Sem zelo tekmovalen košarkar. Lahko vprašate mojo družino. Tekmovalen nisem samo pri košarki, ampak vedno in povsod. Moral bom delati na tem," je priznal.

"Vem, da včasih nimam prav. Naučiti se moram, kako se pomiriti in se osredotočiti na naslednjo akcijo," je dodal Dončić in zavrnil, da naj bi imeli sodniki premalo spoštovanja do njega.

"Ne, nimam tega občutka. Tudi oni so ljudje. Vsi delamo napake," je dodal.

Komentarjev 1
  • sam50 12:02 09.december 2019.

    Še dobro,da v NBA igra Dončič,sicer ne bi imeli časopisi kaj zapisati o ameriški košarki...