Šport > Košarka
16475 ogledov

Dončić okrvavljen na klop, trener ogorčen: "Veliko si dovolijo."

Luka Dončić Rick Carlisle Reševalni pas/Twitter
Rick Carlisle je stopil v bran svojemu varovancu.

Trener Dallasa Rick Carlisle razume frustracije svojega zvezdnika Luke Dončića, ki ni bil zadovoljen s sojenjem na tekmi med Dallas Mavericks in Sacramento Kings.

Tekom srečanja je bilo nad slovenskim košarkarjem storjenih več osebnih napak, ključna samo sedem sekund pred koncem, ko je imel Dallas celo priložnost za izenačenje.

luka dončić Pretepali Luko Šport Dončiću počil film, najprej tehnična, nato še velikanska napaka

Dončić se je ves čas pritoževal nad sojenjem, zaradi česar je v uvodni četrtini prejel celo tehnično napako. Po tekmi je znova pokazal veliko mero zrelosti z izjavo, da so tudi sodniki samo ljudje, ki delajo napake.

Prav tako je prevzel velik del odgovornosti za nesoglasje na parketu in obljubil, da bo odslej reagiral drugače.

Luka Dončić Na koncu drama Šport Dončić podrl še en rekord, nato so se nanj spravili sodniki

"V veliki meri ima prav," se je za svojega varovanca zavzel Carlisle. "Luka prejme veliko udarcev. Košarkarji si pri njem marsikaj dovolijo. Enajst let sem spremljal Dirka Nowitzkega, ki je bil vseskozi tarča udacev in fizične igre. Pri Dončiću je enako. Fant je čvrst in to lahko prenese. Toda ko pride na klop s praskami in krvavimi ranami na rokah ter dlaneh, takrat vem, da se nekaj dogaja," je povedal trener.

O sodniški odločitvi, ki je v veliki meri krojila razplet tekme, sta spregovorila tudi Kristaps Porzingis in Tim Hardaway Jr. "Prišlo je do kontakta s komolcem, a sodniki ne morejo vedno sprejeti prave odločitve," je komentiral Latvijec.

"Ne moremo vplivati na to, kaj počnejo sodniki. Luka je dobro odigral. Takšne mete običajno zadeva. Žal to ni bilo pod našim nadzorom," pa je dodal Hardaway, tokrat prvi strelec domačega moštva (29 točk).

Komentarjev 1
  • jakec1575 11:16 09.december 2019.

    Ko nisi dovolj dober, da bi ustavil, pac svinjas. Tudi ZDA niso imune na boljsko kvaliteto prislekov, kjer jim tujc dribla celo NBA.