Šport > Košarka
2265 ogledov

To je Dončić povedal o primerjavi z Michaelom Jordanom

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Neverjetne igre dvajsetletnega Ljubljančana ponujajo številne primerjave z velikane igre pod obročema.

Luka Dončić je z Dallas Mavericks na začetku letošnje sezone presegel pričakovanja. Slovenski zvezdnik niza rekorde in navdušuje, kjerkoli se pojavi. Nič drugače ni bilo niti v Ciudad de Méxicu, kjer je Dallas ugnal Detroit Pistons (111:122).

Luka Dončić Video Šport Orkan Luka opustošil Ciudad de México - zgodovinska noč slovenskega zvezdnika

Telički imajo trenutno 17 zmag in sedem porazov. Na vrhu razpredelnice Zahoda so Los Angeles Lakers (22-3), drugi najboljši so njihovi mestni tekmeci Los Angeles Clippers (19-7).

Dončić, najboljši novinec minule sezone, ima letos odlično statistiko. S povprečjem 30,4 točke na tekmo je tretji strelec v NBA. Pred njim sta Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) s povprečjem 30,9 in James Harden (Houston Rockets) s povprečjem 38,7. Le na eni tekmi tekoče sezone je Dončić dosegel manj kot 20 točk.

S povprečjem 9,3 podaje na tekmo pa je Dončić celo drugi najboljši v ligi. Pred njim je LeBron James (LA Lakers) s povprečjem 10,8.

Luka Dončić Foto/Video Šport Dončić ponovil epski trenutek LeBrona, občinstvo na nogah

Dončić je že na prejšnji tekmi presegel dosežek enega velikanov lige NBA Michaela Jordana po številu zaporednih tekem z izkupičkom vsaj 20 točk, 5 skokov in 5 podaj in niz takšnih tekem sedaj podaljšal na dvajset.

"Mislim, ne vem, trenutno se dogaja veliko statistike. Mislim, da je tega že preveč. Nikogar ne moreš primerjati z Michaelom Jordanom. On je edinstven," je po tekmi v Mehiki povedal Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice