Šport > Košarka
12655 ogledov

Shaq O'Neal: "Najbolj strašno pri Dončiću je ..."

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Na začetku tedna je slovenski zvezdnik dobil prestižno nagrado, o njegovi igri pa je spregovoril tudi sloviti Shaquille O'Neal.

Kot ljubitelji košarke že veste, je Luka Dončić prejel nagrado za športni preboj leta 2019, ki jo podeljuje znamenita publikacija Sports Illustrated.

Hladen tuš Šport Pippen razkril, kaj si misli o primerjavi Dončiča in Jordana

V ponedeljek zvečer je bila v New Yorku podelitev nagrad SI za iztekajoče se leto. Priznanje za športno osebnost leta je dobila ameriška nogometašica Megan Rapinoe, za športni preboj leta v ZDA pa so izbrali dvajsetletnega Ljubljančana.

Zvezdnik Dallasa se svečane slovesnosti ni mogel udeležiti, saj ima precej natrpane tekmovalne obveznosti. Zato pa je bilo v "Velikem jabolku" precej zvezdnikov, med njimi tudi Shaquille O'Neal.

Sports Illustrated omenjene nagrade podeljuje od leta 1954.

Štirikratni prvak lige NBA in eden najbolj dominantnih igralcev v zgodovini igre pod obročema je bil s strani novinarjev povprašan o Dončićevem udejstvovanju. Sedmo silo je zanimalo, kakšen nasvet bi dal Dončiću.

"Ne bi mu dal nobenega nasveta. Izkušnje so najboljši učitelj. Upam, da jim veliki igralci služijo kot navdih. Sam sem bil navdahnjen ob gledanju Juliusa Ervinga, Kareema Abdula Jabbarja, Magica Johnsona in teh fantov ... Zdaj sem le navijač in zgolj uživam ob igri takšnih igralcev. Mladeničem nočem soliti pameti, naj naredijo to ali ono ... Vsak bo imel drugačno izkušnjo," je sprva dejal popularni Shaq.

"Njegove (Dončićeve, op. a.) izkušnje so precej drugačne od večine NBA igralcev. Že pri petnajstih letih je bil profesionalec in samo zaradi tega je drugačen. Zato le gledam in uživam. Ustvarja predstavo, je zelo vznemirljiv. Najbolj strah vzbujajoče za tekmece je dejstvo, da ima pred seboj še 15 let igranja. Predstavljajte si ga, ko bo star 28, 29 let, ko bo na vrhuncu. Gotovo bo eden največjih košarkarjev vseh časov," je dodal O'Neal.

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Luka Dončić Sporna akcija Šport Dončić pod drobnogledom lige NBA, to so ugotovitve

Dallas Mavericks bodo s sezono lige NBA nadaljevali v noči na petek po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali pri Detroit Pistons.

Komentarjev 1
  • cogocogo 17:21 11.december 2019.

    to pa je pohvala.no upam da mu uspe..

Sorodne novice