Šport > Košarka
1452 ogledov

NBA zvezdnik ni pričakoval takšnega sprejema

kawhi leonard Reševalni pas/Twitter
MVP lanskega finala lige NBA se je vrnil v Toronto, katerega je lani vodil do zgodovinskega prvega naslova za to kanadsko franšizo.

Košarkarski zvezdnik Kawhi Leonard je končal pri 23 točkah, a je bila vrnitev v Toronto k njegovi nekdanji ekipi v dresu Los Angeles Clippers zanj zelo čustvena. Kljub temu je proti bivšim soigralcem zaigral brez milosti in košarkarji iz Kalifornije so s 112:92 premagali prvake severnoameriške lige NBA.

Leonarda so gledalci ob vrnitvi sprejeli z navdušenjem, čeprav je nenadoma zapustil Toronto po osvojitvi šampionskega prstana in le eno sezono igral v Kanadi.

Pričakoval je, da bo ob vrnitvi v Toronto deležen tudi nekaj žvižgov, a so se ti porazgubili v poplavi kričočih grl zvestih navijačev, ki so svojemu junaku pripravili veličasten sprejem.

Nasmejan do ušes je Leonard na slovesnosti pred tekmo sprejel diamanten prstan, nato pa so mu zavrteli še videoposnetek z največjimi mojstrovinami na parketu. Nekdanji soigralec Kyle Lowry mu je izročil prstan z več kot 600 diamanti.

"Pred tekmo mi je zaupal, da mi bo prinesel prstan," je dejal Leonard, ki so ga gledalci v dvorani Scotiabank sprejeli na nogah in mu ploskali, pocingljal je tudi z zmagovitim zvončkom.

A na parketu Leonard ni pokazal nobene milosti. Lou Williams je za Clippers dodal 18 točk in osem podaj, skupaj sta popeljala to losangeleško ekipo do pete zmage na zadnjih šestih tekmah.

"Bilo je čudovito. Lani smo imeli neverjetno sezono. V končnici smo uprizorili zgodovinske predstave in občutek je neverjeten," je še dejal Leonard.

Po osvojitvi naslova NBA s Torontom se je Leonard za tri sezone preselil v Kalifornijo in podpisal 103 milijone dolarjev vredno pogodbo.

Pri Torontu sicer ni zaigral zvezdnik Fred VanVleet, ki je poškodovan. Pascal Siakam je zbral 24 točk, Toronto pa je izgubil štiri od zadnjih petih tekem.

Slovenski košarkarji Luka Dončić (Dallas Mavericks), Goran Dragić (Miami Heat) in Vlatko Čančar (Denver Nuggets) so s svojimi ekipami tokrat počivali.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Houston Rockets 110:116
Indiana Pacers - Boston Celtics 122:117
Orlando Magic - Los Angeles Lakers 87:96
Toronto Raptors - LA Clippers 92:112
Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 108:113
Chicago Bulls - Atlanta Hawks 136:102
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 116:127
Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 108:115
Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans 127:112
Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 94:93
Golden State Warriors - New York Knicks 122:124 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice