Šport > Košarka
3477 ogledov

Zato so novi dresi Dallasa drugačni

Dallas Mavs City dres Reševalni pas/Twitter
Privrženci Luke Dončića in njegove ekipe so svoje ljubljence že nekajkrat lahko gledali v zanimivi novi opravi.

Ekipe v ligi NBA imajo za vsako sezono pripravljenih nekaj kompletov opreme, vsako leto predstavijo tudi kakšno novost.

Dallas Mavericks večinoma igrajo v modri, temno modri ali beli opremi, letos pa so se odločili za manjše presenečenje.

Na nekaterih zadnjih srečanjih ste Mavs lahko gledali v zeleno-modri kombinaciji s specifičnim uličnim slogom pisave na dresih. Če ste se spraševali, kaj je razlog za spremembo, vam odgovor ponujamo v spodnjih vrsticah.

Dallas Mavericks so nekoč pogosto nastopali v skoraj povsem zelenih dresih z rahlim pridihom modre. Letos so s kreacijo posebne "City" opreme želeli spomniti na svojo zgodovino in se ob tem še pokloniti lokalni umetniški sceni.

Luka Dončić NBA Šport Shaq O'Neal: "Najbolj strašno pri Dončiću je ..."

Dres je namreč nastal v sodelovanju z znanim teksaškim oblikovalcem Texom Motnom, šefom studiev Infinity Crew (IC) in ALREADY Design. Grafične značilnosti dresa odražajo ulično umetnost v metropolitanskem območju Dallas/Fort Worth/Arlington, kot se je razvijala od začetka devetdesetih do danes.

Na dresu je odtisnjen citat "Globoko v srcu" (Deep in the Heart, op. a.), odraz simbioze med umetnostjo, strastjo in športom v Dallasu.

V barvni kombinaciji akcijske zelene in obalne modre, kot so odtenke poimenovali oblikovalci, so Mavs navijačem ponudili tudi božične jopiče. "Ničesar grdega ni na naših božičnih jopičih," so ob tem zapisali na družbenih omrežjih.

Mavericks so novi dres prvič nosili 26. novembra proti Los Angeles Clippers. V letošnji sezoni bodo v novi opremi skupno odigrali 22 tekem.

Hladen tuš Šport Pippen razkril, kaj si misli o primerjavi Dončiča in Jordana
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice