Šport > Košarka
9257 ogledov

Dončić ruši mejnike, padel tudi Jordanov rekord!

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski zvezdnik je še enkrat več pokazal, da ga zlahka lahko primerjamo z velikani igre pod obročema.

Dallas Mavericks so v noči na nedeljo nadigrali oslabljene Golden State Warriors (121:141). Spet je imel glavno vlogo Luka Dončić, dosegel je 31 točk, 15 podaj in 12 skokov. Vse skupaj je še toliko bolj posebno, ker je Dončić igral le 30 minut.

Postal je prvi košarkar v zgodovini lige NBA z vsaj 30 točkami, 15 asistencami in 12 skoki v manj kot 30 igralnih minutah. Je tudi prvi košarkar v zgodovini, ki je v karieri zbral več kot en trojni dvojček z vsaj 30 doseženimi točkami v 30 odigranih minutah.

Dončić je dosegel sedemnajsti trojni dvojček v svoji NBA karieri, devetega v sezoni in prvega po nedavni poškodbi gležnja, s tem pa je izenačil klubski rekord Jasona Kidda, ki je v sezoni 1995/1996 prav tako dosegel devet trojnih dvojčkov.

luka dončić Luka Magic Šport Dončić znova blestel, nato se je zapletel v prerivanje

Dallas je postavil tudi klubski rekord v zadetih trojkah. Telički so zadeli 24 metov za tri, pred tem so jih na eni tekmi največ zadeli 22.

"Nisem pričakoval, da me bodo zaustavljali že na sredini igrišča. Toda, ko so to naredili, so igrali trije proti štirim ter nam olajšali delo. Ni le en sam igralec na igrišču, pet nas je, in ko so me tako zaustavljali, sem bil pravzaprav vesel. Zadevali smo potem odprte mete. Za nas je bila potem to enostavna košarka," je festival metov proti nekdanjim prvakom lige (2015, 2017, 2018) opisal Dončić.

Dončiću je v San Franciscu uspelo še nekaj. Postal je najmlajši košarkar v zgodovini, ki je na dveh tekmah dosegel po vsaj 30 točk in 15 asistenc. Doslej je rekord držal Michael Jordan, slednji je v sezoni 1984/85 ta mejnik dosegel pri svojih dvaindvajsetih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice