Šport > Košarka
15304 ogledov

Dončićev trener ponorel pred novinarji: "Pokažite mu spoštovanje!"

Rick Carlisle Profimedia
Po zmagi nad San Antoniom trener Dallasa ni prekipeval od zadovoljstva.

Dallas Mavericks so še enkrat več pokazali, da so ena najboljših ekip lige. Ob vrnitvi Luke Dončića so ugnali San Antonio Spurs (102:98), glavni akter srečanja je bil mladi Ljubljančan.

Luka Dončić Povratek Šport Vrnitev zveri, ki sliši na ime Dončić

Dončiću gre v letošnji sezoni odlično in posledično malce manjša vloga pripada latvijskemu zvezdniku Kristapsu Porzingisu. Ta je ob slavju nad Ostrogami dosegel 13 točk, osem skokov in tri asistence.

V popularni oddaji Inside NBA na mreži TNT, ki redno prenaša četrtkove tekme, so se analitiki kritično ozrli na vlogo Porzingisa. Shaquille O'Neal, Charles Barkley in Kenny Smith so se strinjali v oceni, da Latvijec premalo igra pod košem, in da se s svojimi 221 centimetri preveč zanaša na met z razdalje.

Luka Dončić Air Jordan XXX4 Foto Šport Dončić prvič v opremi "svoje" znamke

O tem so po tekmi pobarali trenerja Dallasa Ricka Carlisla, ki je ostro zavrnil tovrstne ocene in podal svoje mnenje.

"Igranje pod košem, s hrbtom proti obroču, ni več dobra akcija v današnji košarki. Niti za tako visokega igralca. Gre pač za akcijo, ki se ne izplača. Ko Kristaps svojo igro razširi izven obsega trojke, smo zgodovinsko dobra napadalna ekipa. Številke to potrjujejo. Ko gremo pod koš, se naša učinkovitost zmanjša," je dejal Carlisle, ki pa se tu ni ustavil.

"Košarka se je spremenila. Kristaps je izjemno učinkovit, ni mu treba riniti pod koš. V New Yorku so nekaj časa igrali napadalni sistem trikotnika, kjer se je včasih znašel pod košem. A tega napada v ligi NBA ne vidite več! Ga kdo še vidi? Ta sistem je umrl s Philom Jacksonom, on je bil mojster tega. Kristapsu pa pokažite spoštovanje. Nehajte ga kritizirati, preprosto zato, ker je tako visok. Kdorkoli že to dela, želim da preneha," je dodal vidno jezni Carlisle.

Dončić se je na parket vrnil prvič po 14. decembru, ko je proti Miami Heat staknil poškodbo gležnja. "Občutek je bil dober," je bil po tekmi nasmejan Dončić, čeprav je dodal: "Bilo je, kot da bi tekel maraton, bil sem tako utrujen. Ko zamudite štiri ali pet tekem, je drugače, vendar je bilo super, da smo se vrnili in zmagali."

Dallas Mavericks bodo pred novim letom dvakrat gostovali v Kaliforniji, najprej pri Golden State Warriors, nato pri Los Angeles Lakers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice