Šport > Košarka
2906 ogledov

NBA zvezdnik preživel pekel: "Tekle so mi krvave solze."

marcus smart Epa
Košarkar Boston Celtics je prestal najtežje obdobje njegovega življenja, najbolj pa si želi, da se grozljiva epizoda ne bi več ponovila.

Marcus Smart, branilec najtrofejnejšega NBA moštva Boston Celtics, je bil zadnjih nekaj tednov odsoten zaradi hude infekcije obeh očes. V tem času je prestal pravo nočno moro, saj so ga pestile hude bolečine, povrhu tega pa je bil vseskozi v strahu za svoj vid.

luka dončić Oglasil se je! Šport Poškodovani Dončić končno sam spregovoril o stanju

Zdravniki so mu poskušali pomagati po najboljših močeh, a se je zdravljenje precej zavleklo, saj ga je doletela ena najhujših infekcij, s katero so se imeli strokovnjaki doslej priložnost srečati.

Izkušnja je bila tako travmatična, da je 25-letnik ne bi privoščil niti svojemu sovražniku.

V zadnjih dneh so se stvari pričele obračati na bolje, tako da naj bi se Smart kmalu vrnil v postavo Bostona. Ekipa bo v noči na četrtek odigrala tekmo s Toronto Raptors, na kateri pa Smart še ne bo stopil na parket.

markus smart | Avtor: Epa Epa
Izvor njegovih zdravstvenih težav sicer ni znan. Košarkar ni razkril, kako je do okužbe prišlo, dejal je le, da se je najprej pojavila na enem in se nato razširila še na drugo oko.

"Nisem več videl. Povsod sem moral nositi sončna očala. Moral sem jih nositi celo v temi. Res je bilo hudo. Zjutraj sem se prebujal z lepljivim gnojnim izcedkom v obeh očesih, ki sta bili dobesedno zapečateni. Zelo ogabno," je za ESPN povedal Smart.

"Postalo je tako hudo, da so se mi na vekah naredile sluzne membrane, ki so jih morali dobesedno izluščiti ven. Vsak dan so mi zaradi tega tekle krvave solze. To sem moral prestati štiri zaporedne dni. Najhuje je bilo prvi dan. Nabralo se je toliko izcedka, da so se mi na vekah naredile hraste, ki so jih morali odpreti in ga izvleči ven."

"Občutek je bil, kot da mi nekdo v oko zabada iglo. Uporabiti so morali pincete in druga prijemala, da so sploh prišli zraven. Nikoli več nočem doživeti česa takšnega. Tega ne privoščim nikomur," je povedal.

Smart je od leta 2014 član Bostona. Letos beleži povprečje 11,4 točke, 3,4 skoka in 4,6 podaje na tekmo.

Luka Dončić All-Star Šport Začenja se glasovanje za Dončića in tekmece
Komentarjev 3
  • epabli 06:20 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • preqnitem 03:50 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • irteopa 01:22 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks